Ut eller in i dimman

Dimman låg tät över nejden (min förort) i går. Det där med att vi har haft två soltimmar i stan i november (för några dagar sedan i alla fall) vet jag inte om jag tror på, för jag har inte sett någon sol. Den här tjocka dimman i kombination med regn och grått överallt gör inte direkt att jag känner mig särskilt inspirerad.

Dimman ligger tät

Jag har bara varit hemma ända sedan i söndags, och då var det bara en kort utflykt till affären som gällde. Tråkigt så in i helvete, men ändå ganska skönt eftersom jag inte har tillräckligt med medicin för att vara mer än hemma i soffan två-tre dagar varje vecka. Hoppas att det blir ändring på det när jag ska till min husläkare nästa vecka, annars får jag byta – igen.

Har fått ett par tips på läkare som det går att prata med, för jag är jävligt trött att prata med tegelväggar eller fågelholkar. Läkare som lyssnar, tar reda på fakta och förstår att alla EDS-sjuka har olika symtom och reagerar olika på mediciner och behandlingar. Självfallet är det väntetid för att få någon tid, men det kan det ju vara värt.

När jag ringer för att boka en tid på min vårdcentral brukar jag ju få vänta mellan nio och elva veckor ändå, för “det är inte akut” – trots att jag överväger att åka till akuten flera gånger i veckan. Snoriga barn, stukade fötter eller hosta går före axlar och fingrar som går ur led, svår smärta, diskbråck, kroniskt ryggskott och nackspärr, enbart för att jag har en diagnos de inte kan något om. Men skit samma. I dag ska jag träna i varmvattenbassängen, och i morgon ska jag på massage. Ut i dimman eller in i dimman, det är frågan.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/11/ut-eller-dimman/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.