Varmt och kallt om vartannat i bassängen

Det är så himla skönt att kliva ner i varmvattenbassängen. Det är kallt i omklädningsrummet, så efter den obligatoriska skållheta duschen, (för de som inte är äckliga människor, alltså) så sitter man och fryser ett tag innan man får komma ner i bassängen. Det verkar inte gå att ställa in temperaturen i duscharna. Trots att det är 34 grader varmt i bassängen – även om jag inte riktigt tror att det stämmer – så fryser jag där också om jag inte rör på mig.

Vatten i bassäng. Varmvattenbassäng och skonsam träning. Varmt och kallt om vartannat.

När jag kliver ut bassängen är det som att gå naken in i en frys, trots att det säkert är minst 23-24 grader i rummet. Sen duschar man varmt igen, går ur duschen och blir iskall på en gång. Det kan inte vara mer än 20 grader i omklädningsrummet, vilket är mystiskt med tanke på att det sitter ett gäng skadade och sjuka människor där och väntar efter en varm dusch. Sen ska man ut i kylan och vänta på taxin hem. Har man tur så är det i alla fall varmt i bilen.

I går kom den första snön, förresten. Det är plusgrader, så det blev ju bara slask av alltihop, men det är inte kul. Jag önskar att jag hade ett badkar, för det är så himla skönt att vara nedsänkt i värme. Det ökar välbefinnandet, och som ni vet är det A och O. En varm dusch är ju skön, men det går inte att jämföra. Mina axlar fungerar ju knappt över midjehöjd, och det är alltid någon kroppsdel som inte besprutas med varmvatten. Jag behöver ett handikappanpassat hus i ett plan. Det blir mer och mer uppenbart att en liten lägenhet inte fungerar i längden. Någon som känner för att donera en tomt och bygga mig ett sådant?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/11/varmt-och-kallt-om-vartannat-bassangen/

2 kommentarer

  1. På sjukhuset i våran stad är det också sådär, det är svinkallt i omklädningsrummet, bara fyra duschar, sen ska man gå genom en kall korridor, väl inne i rummet där bassängen är, är det ganska varmt i luften, men det blir verkligen kallt då man kommer upp och ska gå igen den där svinkalla korridoren in i det svinkalla omklädningsrummet och sen kanske ha otur att måsta stå och vänta på duchen, plågsamt kallt och ingen bastu, fy! 🙁 nä fler duschar, en bastu och värme i byggnaden tack!

    Ja visst skulle ett enplanshus vara en dröm, det drömmer jag också om, nu bor vi i ett litet hus med källare, det fungerar men långt ifrån optimalt.

    Tänk att ha allt på ett plan och även ett badkar…..:)

    1. Ja, det är hemskt! Vi har tre duschar, och det är oftast 8-9 personer som ska bada vid varje tillfälle. Det funkar ju, om det inte vore så att de som kom ut från badet också skulle duscha i samma duschar… Ibland blir det en lång, kall väntan!

      Ja, allt på ett plan, badkar, inga trappor, trösklar och ett kök som är handikappanpassat. Drömmer vidare… 🙂

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.