Veckans minus, vecka 46

Varje vecka delar jag ut veckans minus här på bloggen, till något otrevligt eller tråkigt som har hänt under veckan, eller något jag verkligen ogillar. Jag är ju bra på att klaga på så mycket skit, så varför inte utse det värsta varje vecka? Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som varit riktigt dåligt under veckan.

Den här veckan går veckans minus utan någon som helst tvekan till den remiss min husläkare skickat till reumatologen och det svar jag fick från dem. För det första hade husläkaren skrivit “patient med EDS” i remissen och inte nämnt mina reumatiska symtom, trots att jag uttryckligen och noga påpekat på läkarbesöket att hon inte skulle skriva att jag hade EDS, utan enbart fokusera på mina symtom (som hon knappt verkar ha förstått).

Veckans minus är alltså även till det svar jag fick av den reumatologiska kliniken på Karolinska – “Du kommer inte att bli kallad till nybesök hos reumatologen för dina reumatiska besvär“. Vad är det för jävla svar? Ska jag fixa dem själv i gör-det-själv-hallen på en bensinmack då, eller vart ska jag ta vägen med mina reumatiska besvär? Om ni ändå har fastslagit att jag har reumatiska besvär, hur kommer det sig då att jag inte får komma? För att jag har EDS? Ja, just därför.

Sjukvård

Jag blir nekad vård för att jag har ett ovanligt syndrom som det inte finns någon särskild mottagning för, bara husläkare som inte kan något, inte lyssnar på mig eller inser allvaret i sjukdomen. De ser mig och fattar inte att jag inte kan gå ibland (och helst inte ska), att jag inte alltid kan klä på mig själv eller att jag kan vara sängliggande i ett par dagar om jag går en lång promenad. Veckans minus till hela jävla skiten. Fy fan för att ingen inom vården gör något för en enskild patient med en allvarlig variant av ett ovanligt syndrom. Jag hoppas att alla som vägrat mig hjälp, motsäger de råd och rekommendationer jag fått av experter och viftar bort alla medicinska intyg och publikationer jag hänvisar till skäms.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/11/veckans-minus-vecka-46/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.