Årets första jullunch

I går åt jag årets första jullunch, som faktiskt inte var julmat! Hela familjen samlades hos farmor på berget (ok, hon bor inte på ett berg) där det var uppdukat laxröra med tunnbröd till förrätt, och potatisgratäng med rostbiff och rökt lamm till huvudrätt. Mina föräldrar (läs mamma) hade gjort i ordning och tagit med sig maten, eftersom farmor är gammal och inte ser så bra. Hon hade i alla fall bakat en kaka till efterrätt!

Kaka, sockerkaka, mjuk pepparkaka

Jag kan inte påstå att jag var särskilt hungrig när vi kom dit, och inte R heller. Ändå lyckades vi äta alldeles för mycket – som vanligt i juletider. Detta trots att det inte var ett traditionellt julbord med alla tillbehör, eller ens julmat alls. Men tur var kanske det! Det är hyfsat roligt första gången man äter julbord, andra gången är det okej, men om det är exakt samma saker på nästa julbord så blir det tråkigt. Som tur är har mina föräldrar och Rs föräldrar ganska olika saker på julbordet, och vi har inga planer på att äta mer julmat än en gång vardera hos dem.

Det blir ingen särskild jullunch hos mig på julafton heller. Jag tänker inte köpa en massa extra mat, utan kan gott nöja mig med en pizza och ett glas rödtjut. Det mesta är ju stängt i stan, så de gånger vi har försökt äta ute har det gått ganska dåligt. Förra året blev det en sunkig biff Rydberg på en ganska dålig turistfälla till krog på Drottninggatan, och det slipper jag gärna. Hur som, jag behövde ingen middag i går. Tur för R, som slapp laga mat…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/12/arets-forsta-jullunch/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.