Extra val

Extra val, alltså. Det ar ju ett tag sedan vi hade extra val, eller nyval som en del människor felaktigt kallar det. Jag tycker att det är bra, men jag fattar inte riktigt varför herr Löfvén inte avgick enligt tidigare löfte. Vilket jävla stolpskott han har visat sig vara sedan de vann valet. De löften de gick till val på bröts inom ett par veckor, likadant med Miljöpartiets – bara för att de kanske skulle kunna få regera. ”Kompromisser”. Undrar hur löftena ser ut den här gången, om de utgår ifrån sin budget, eller kommer med falska förhoppningar igen.

Sänkt skatt för pensionärer, jo tjena. Bara för vissa, de andra får höjda skatter och det blir dyrare att arbeta lite extra om man är pensionär. När de i min generation blir pensionärer kommer det förmodligen inte att finnas något som heter allmän pension kvar ändå, och vi kommer att behöva jobba tills vi är 90. För mig spelar det ingen roll om det är 5 eller 50 procents skatt på min pension, jag överlever ändå inte på den. Är det då inte bättre att satsa på jobben på riktigt och fortsätta göra det billigt för företagare att anställa? Praktikplatser och Fas 3-skit är ett sånt jäkla slöseri med pengar.

Pengar

Och att anklaga alliansen för att samarbeta med SD? Eh? Socialdemokraterna röstade ju på sin egen budget när de var i opposition också, och det är väl klart som fasen att partierna gör det. Man kan inte ta för givet att något annat parti ska vilja samarbeta när det handlar om grundläggande ideologiska eller ekonomiska skillnader, bara för att ”ta ansvar”. Hade S gjort tillräckligt bra ifrån sig i valkampanjen hade det ju aldrig varit något problem – de hade kunnat rösta igenom sin budget och regerat som de ville. Löfvéns presskonferens när han utlyste extra val var en riktigt idiotisk pajkastning.

Ta ansvar själva, håll löftena och var flexibla. Det är inte alliansens fel att socialdemokraterna själva heller inte vill ändra på något i budgeten så att blocken kan komma överens om något som inte innefattar SD. Inte bara är det jävligt dyrt med ett extra val, det kan bli precis likadant igen om folk inte tänker till. Vill folk ha brutna vallöften, betala mer i skatt, ha mindre valfrihet och skrota Sveriges lysande framfart jämfört med andra länder?

Om jag hade barn skulle jag inte sätta dem i en kommunal skola som fokuserar på barn som har det svårt om den inte även har lika mycket fokus på de barn som är över normalbegåvade – för de glöms alltid bort. Ingen diskuterar dem. Det är inte skolans jobb att uppfostra barn, men ofta är det till det lärarnas energi går. Det finns ingen landstingsansluten vård för tusentals människor med ovanliga diagnoser, och har aldrig gjort. Nä, jag hoppas att folk tänker om. Praktikplatser och brutna löften redan inom två veckor är inte lovande.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/12/extra-val/

2 kommentarer

    • Monadecember 5, 2014 kl. 21:52
    • Svara

    Jag är av den åsikten att skolan helt enkelt inte är bra, jag kan skriva en hel bok om varför men det tar lite för mycket plats här i kommentarsfältet =) Jag och sambon kommer att hemundervisa vårt barn (eller våra barn om vi får fler) då det är möjligt här i Finland. Läroplikt men ej skolplikt.
    Pink Floyds ”Another brick in the wall” är genial, precis så ser jag på skolsystemet.

    1. Det är inte alls en dum tanke, jag gillar det! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.