Fingrarna är sämre

I går var jag hos handspecialisten på sjukhuset. Det har fungerat sämre och sämre med mina fingrar sedan jag började med en övning som stärker händerna, och det är ingenting tungt. Klämma ihop en lös tvättsvamp, skumgummiboll eller liknande. Min tumme pekar åt helt fel håll när jag gör det, och jag översträcker ytterlederna på flera fingrar. Jag fick ju splints senast jag var där, men inte ens när jag har dem på går det särskilt bra.

Sedan jag började med övningen har tre leder i olika fingrar börjat gå ur led, oftast i bassängträningen. Visserligen kan det även bero på vattnets motstånd och inte att jag började med andra handövningar samtidigt – oavsett vilket så är det dåligt. Det var självklart något jag tog upp, och även husläkarens minst sagt oömma behandling av mina fingrar i tisdags.

Husläkaren undersökte inte ens rätt leder – hon tittade på lederna som fäster fingret vid knogen, men det är ju aldrig där de går ur led. Eftersom läkaren avbröt mig hela tiden när jag försökte säga det mitt i smärtan så gick budskapet inte fram. Jag subluxerade en fingerlederna jag aldrig någonsin haft problem med på den där undersökningen.

Vi såg över träningen lite, och sen byggde hon en armbågsortos åt mig, som jag kan ha under kläderna – mina robotarmar är ju alldeles för stora och klumpiga för att använda dagtid. Jag ska prova den en månad, sen blir det uppföljning och eventuellt bygge av en till om den funkar. Jag tror det, men man får alltid lite skavsår och sånt av att köra in nya ortoser, särskilt när delar av dem är gjutna efter kroppen. Men det kan bli bra, jag hoppas det!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/12/fingrarna-ar-samre/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.