Fix på vårdcentral

Ja, besök på samma vårdcentral igen alltså, bara för att försöka reda ut den fruktansvärda sörjan som min förra läkare ställde till med. Jag berättade vad som hade hänt de gånger jag träffat henne, att hon inte kände till EDS men inte heller trodde på något jag sa, inte kände till någon av lösningarna på vissa problem som jag föreslog, för att till slut anklaga mig för att ha missbruksproblem i stället för att vara sjuk – och därmed inte bara tog bort hela min grundmedicinering vad gäller dygnet-runt tillförsel av medicin, utan halverade även de långverkande mediciner jag har vid behov och bytte ut dem till en syntetisk variant utan större effekt.

Berättade om smärttopparna och hur alla smärtläkare jag någonsin träffat gjort allt i sin makt för att förhindra det, så att jag ska ha en dräglig vardag och inte bli liggande så mycket. Och så den där lilla detaljen att jag blir betydligt sämre av det på det stora hela – för resten av livet.

Doktor, vårdcentral

Jag hade verkligen ont i magen när jag satt där, tänker inte sätta min fot på samma vårdcentral igen om det inte blir akut. Vad gäller medicineringen så insåg han ju att det var helt fel att jag inte skulle ha någon slags smärtlindring, och han skulle skicka hem någon som hämtade de helt overksamma sakerna jag fått och byta ut dem till mina vanliga i stället. Han var också väl medveten om att mina plåster inte räcker i sju dagar, och att det inte var några konstigheter att byta oftare och överlappa.

Snabbverkande mediciner däremot, det skulle han fundera på och skrev inte ut på en gång. Jag har sparat några plåster för att ha under jul och nyår (R är ledig i nästan tre veckor) eftersom jag inte hade någon som helst annan smärtlindring, så jag kanske klarar mig december ut, i alla fall. En del plåster går ju till spillo när man får brännsår eller annat av dem, men det verkar de inte riktigt ta i beaktande. Nåja.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/12/fix-pa-vardcentral/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: