Fullt ös i mataffären

Haha, hade så fruktansvärt dålig timing i år vad gäller inhandling av mat! Det har inte varit tillfälle, eller jag har inte kunnat, följa med förrän i går eller i dag, så vi bestämde oss för att prova i går kväll. De flesta har säkert tagit ledigt de här dagarna nu innan jul, och jag vet av erfarenhet att det är knökfullt i mataffären där jag brukar handla, och säkert i de flesta andra mataffärer också, i flera dagar innan jul – och på själva julafton fram till klockan slår Kalle Anka. Då dör allt, och stan stänger.

Bara det är jäkligt konstigt, vad är grejen med att kolla på tecknat på julafton, när det är tillgängligt året runt om man så vill? Även folk som aldrig kollar på tecknad film annars brukar bänka sig framför TVn på julafton, den dagen på året där alla vurmar för familjen. Jag får inte ihop det. Ja, hur som helst, vi åkte till den stora mataffären för att storhandla, sent på kvällen . De stänger inte förrän tio, så vi åkte vid niorycket.

TV

Och jävlar vad mycket folk det var. Det brukar vara ganska öde, men nu svämmade butiken över av sönderstressade föräldrar. Knappt en pensionär i sikte dock, men de brukar nog oftast gå och handla på morgonen. Det var bara att bita i det sura äpplet och handla det vi skulle ha. Ingen julmat, bara vanliga saker. På vissa ställen gick det knappt att komma fram. Eventuell julmat, skinka och ost och sådant, handlar jag möjligen efter jul när det är superrea för att mataffären har beställt alldeles för mycket och vill bli av med det innan det blir för gammalt, men aldrig nu. Jäkligt skönt att ha det överstökat i alla fall, för i dag är det nog ännu värre där…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/12/fullt-os-mataffaren/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: