Glansis och plogbilar

Det har ju knappt gått att vara ute när det har varit sådan glansis på alla trottoarer och gångvägar! Jag försökte en stund i förrgår, och det gick jävligt långsamt att ta sig fram. Om foten vrider till så att jag måste parera med ryggen (som har ryggskott och diskbråck) blir det väldigt dåligt, väldigt länge.

Med tanke på att stan skickade ut plogbilar till min förort natten till onsdag, trots att det bara kommit någon centimeter snö, måste de ju ha resurser till att fixa de områden där folk går också. Så jävla dumt att skicka ut plogbilar när det knappt är någon snö alls på gatan, det är plusgrader, regnar, och väderprognosen säger att det ska vara varmt i flera dagar till. Hur fasen kan det vara berättigat, när det kan ta flera veckor innan gatorna blir plogade de gånger det faktiskt kommer några decimeter snö?

Snö. snöflinga

Sjukt. Det måste väl vara mer värt att fixa till glansis på gångbanor och trottoarer än att skicka ut en plogbil? Men vad vet jag. Inte mycket mer än att jag inte bör vara ute och gå om det inte är väl sandat, bortplockat eller helt bortsmält – vilket det självklart redan har gjort. Nej fy, jag vill ha sommar igen. Värme, sol, tunna kläder och att det faktiskt går att promenera utomhus utan risk för livet.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/12/glansis-och-plogbilar/

2 kommentarer

    • Maria on december 19, 2014 at 21:20
    • Svara

    Ja det är det värsta med vintern, livrädd att halka, fyyyy……
    Här snöar det för fullt idag men har hunnit vara lite plusgrader och tinat så får väl se om det blir isgator…….snö är vitt och vackert men halka är f-n livfarligt!!!!!

    1. Usch, läskigt! Hoppas skiten smälter fort!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: