Hormoner och sprutor

Nu behöver ni inte läsa om ni inte är särskilt intresserade av kvinnosaker, för det handlar om sånt. I dag var jag och fick en spruta i höften på Gullmarsplans central för preventivmedelsrådgivning. Eftersom jag blir så dålig, extra överrörlig och lös i lederna i samband med ägglossning och mens så tar vi helt och hållet bort sånt i så stor mån det är går – med sprutor som innehåller gigantiska mängder hormoner, samma sort som används vid cancerbehandling. Det är hyfsat, har aldrig mens, men blir ändå oerhört påverkad av hormoner. Kroppens leder blir väldigt påverkade vid ägglossning och saker går ur led lättare, och muskelsmärtan ökar.

Hormoner i injektionsform

Lösningen? Inte att skaffa barn, som en del läkare påstått. Sterilisering är inte heller ett alternativ, eftersom jag inte slipper ägglossningen då heller. Så antingen får jag fortsätta må skit, eller helt enkelt operera bort det som är i vägen. Det är oftast en titthålsoperation, så det är inget jätteingrepp om man inte har tumörer eller fött en massa barn.

I morgon bitti har jag tid hos en läkare på vårdcentralen jag träffat ett par gånger i somras i samband med diskbråcket. Jag bokade in en tid med honom så fort jag kunde, eftersom det var han som skrev ut mina mediciner senast, innan nästa klåpare helt tog bort dem och bytte sort till en overksam syntetisk variant – en gång om dagen. Ska ta upp att få en remiss för bedömning om operation, för om jag kan slippa lite av de extra smärtorna och problemen med hormoner i 15 år framöver så skulle det öka livskvaliteten oerhört. Men jag har ont i magen bara av att tänka på att jag måste gå till den där vårdcentralen…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/12/hormoner-och-sprutor/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.