Hur i helvete…?!

Men vad i helvete. I går hade jag tid för massage, men taxin var försenad så jag avbokade den och skulle se om jag kunde ta tunnelbanan i stället. Då insåg jag varför taxin inte kom (jag hade inte hunnit fram i tid, och jag är alltid ute i väldigt god tid) – perrongen var smockfull och det var stopp i trafiken. Det fanns inte en chans att jag skulle kunna åka kommunalt till Dr. Feelgood. Det var bara att avboka, bara en timme innan min tid, och gå hem igen. Skit också, det enda positiva på hela veckan. Som tur är hade hon en tid på fredag i stället.

På väg hem skulle jag hämta ut min medicin, eftersom den jag hade tagit slut. Och för i helvete, vad arg jag blir. I stället för att halvera dosen på Norspan, vilket läkaren sagt att hon skulle göra, hade hon helt och hållet tagit bort den. Två andra läkare som lyssnat på vad jag har haft att säga om min smärta och om hur jag reagerar på vissa mediciner har tyckt att dosen borde ha höjts, och att jag skulle byta plåster var femte dag. Men nej – nu har jag inget annat än syntetisk medicin som försvinner snabbt ur kroppen, och jag får smärttoppar flera gånger varje dag. Jag har alltid ont, på många ställen samtidigt.

Smärta som syns. Veckans minus till svensk vård. Hur i helvete ska jag klara mig utan medicin?

Jag har träffat många smärtläkare i mina dagar, och alla har sagt att det är viktigt att ha en jämn och stabil grundmedicinering så att man inte får smärttoppar. De är väldigt svåra att dämpa (och i mitt fall helt omöjligt med de syntetiska preparat jag fått i stället), och leder ofta till permanent ökad smärta så småningom. Tack så jävla mycket. Jag ringde min före detta läkare på VC (som jag bara hann träffa ett par gånger innan den okunnige tog över mig för att han var sjuk en gång), och han hade tid för mig på torsdag morgon. Jävla tur, för i och med julen är det oftast kört. Hoppas verkligen att han kan fixa till det här – det var han som höjde dosen senast – annars har jag ingen aning om vad jag ska ta mig till. Stanna hemma och vara ensam, typ.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/12/hur-helvete/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: