Julbordet i går och fullbokat schema

Julbordet hos mina föräldrar i går var enligt tradition, förutom julsångerna/snapsvisorna! De uteblev nämligen helt och hållet, jag tror helt enkelt att de glömdes bort. Skönt. Jo förresten, det var en förändring till på julbordet, och det var en addition av något grönt! Tyvärr var det inget rått, utan saltad grönkål som antingen var friterad eller torkad. Kände mig inte sugen på mer salta tillbehör till den salta maten, så jag hoppade över den där kålen.

Efter intagandet av julbordet blev det kaffe och kaka (men jag hoppade över kakan) och julklappsutdelning. Hade ett litet paket till mamma och pappa, och farsan utbrast nåt i stil med ”Ja, fy fasen, mintkyssar! Om jag har otur får jag smaka!”, och mamma blev glad eftersom hon gillar sådana. Frågade farsan om han inte hade tänkt smaka på innehållet, och svaret blev nekande. Sen öppnade de paketet och hittade en Terry’s Chocolate Orange inuti, i begränsad upplaga! Godaste chokladen ever, och farsan ändrade sig.

Terry's chocolate orange

Min systerdotter kunde inte sluta leka och gosa, så vi hade det väldigt mysigt. Pysslade med hennes julklappar och hittade på en massa hemligheter. Sen blev det efterrätt en gång till – fruktsalladen. Tog en liten portion, men det fanns knappt plats. Snålar med frukosten i dag också, för nu åker vi till lantstället och firar jul med svärisarna.

10 mil i bilen i går, drygt 10 i dag samt firande och sova i kall stuga, lika lång bilresa i morgon, och på söndag ska farmor ha kalas. Får jag vara ledig sen? Det kommer att ta flera dagar att komma i form efter det här, dagar när jag inte kan gå ut och göra något, och det är bara en dryg vecka kvar till allt skit drar igång igen och schemat är proppfullt. Jag fick reda på farmors kalas först i går, annars hade vi åkt till landet innan jul så att jag i alla fall skulle ha fått ett par lediga dagar i rad. Vet faktiskt inte hur det här ska gå – visst kan jag vara trevlig en stund på ett kalas och prata, men resten av dygnet orkar jag inte säga ett dugg och har så ont att jag ligger. Livskvalitet.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/12/julbordet-gar-och-fullbokat-schema/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.