Kallt i stugan!

Ett kallt lantställe. Vi åkte ner i går förmiddag, och som tur var hade svärisarna redan värmt upp kåken ett dygn eller två, annars hade det varit jobbigt. Natten till i går hade det varit riktigt kallt, och bara tio grader i sovrummet i går morse, så vi eldade på som sjutton i den lilla fotogenkaminen. Stugan står ju på ett berg, så det oisolerade golvet är iskallt. Förutom strumpor på fötterna behövdes det även Heat Holders och ett par tjocka fårskinnstofflor för att hålla fossingarna varma.

Äkta fårskinnstofflor från Shepherd. Kallt i stugan!

Vi började med glögg och lite presenter mitt på dagen när vi kom fram, och jag skrapade fram 75 spänn i vinst några lotter. Vi fick ett spel som vi ska testa någon dag också – Vagabond. Ett frågespel för vuxna om världen; geografi, flaggor och resmål, det kan säkert vara underhållande att vinna över R i. Han har ju rest mer än jag, men jag vill tro att jag är lite bättre allmänbildad vad gäller geografi. Vi får se, jag kanske får storstryk.

På kvällen käkade vi middag – och tack och lov var det inte julmat! En riktigt god oxfilé med ett härligt starkt vitlökssmör och potatis till, sjukt gott. Precis vad man behövde i stället för bufféfrossa. Det blev mycket eldande på kvällen, men det var inte alls lika kallt som natten innan. Sovrummet var väldigt varmt överallt förutom på golvet när vi gick och la oss, så det var inte så farligt, relativt sett, i morse. Det kunde ha varit betydligt värre, med tanke på att det är en sommarstuga. Men jag hade visserligen både elektrisk madrass och elfilt… Planen för i dag är osäker. Umgås lite, men vi stannar nog inte till sent i kväll. Måste försöka vila upp mig inför ett kalas i morgon också, för kroppen pajar helt när jag är kall, och musklerna blir stela och krampar. Ugh, varför bor vi inte på Rivieran?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/12/kallt-stugan/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: