Mintkyssar

I går eftermiddag gjorde jag mintkyssar. Vet inte om det räknas till det klassiska julgodiset, men jag älskar mint och i kombination med choklad blir det ännu bättre. En annan fördel med mintkyssar är att älskaren R inte är så himla förtjust i mint, så teoretiskt sett borde jag få äta upp de flesta själv. Men nu funkar det ju inte riktigt så när han blir godissugen, för finns det godis hemma så äter han det. I går fick jag ha dem för mig själv, men vänta bara. Snart tar han för sig.

Hittade ett nytt recept på mintkyssar som jag testade den här gången. Brukar göra sådana lite då och då och ha som gå-bort-present i en strut, och den sorten visste jag var god. Det var lite av en chansning, men den här varianten krävde ingen kokning av sockermassan och var betydligt enklare att hantera. Viktigt för händerna. Den andra sorten var dessutom betydligt svårare att få snygga, vilket bevisas av den här gamla bilden på något bak.

Mintkyssar

Den här gången blev de faktiskt väldigt bildsköna, och går knappt att skilja från köpta. Eller jo, jag använde ljus choklad ovanpå i stället för mörk, för jag tycker bättre om ljus, men i övrigt blev de så perfekta och snygga som de bara kan bli. Jag överger härmed mitt gamla recept och bjuder på det här superenkla sättet att göra godis!

Mintkyssar

 1. Vispa 1 äggvita till ett hårt skum.
 2. Häll i pepparmintolja (jag tog två kapsyler av Dr. Oetkers variant) efter smak och rör om.
 3. Sikta ner 3.5 deciliter florsocker, det ska bli en hård smet. Vispa ihop allt med elvispen.
 4. Spritsa ut (eller använd en sked) på en plåt med bakplåtspapper och låt torka i rumstemperatur, gärna över natten.
 5. Smält choklad och spritsa eller skeda ut små plättar ovanpå när de stelnat.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/12/mintkyssar/

8 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Farsan on december 24, 2014 at 20:04
  • Svara

  Hade Du Pepsodent eller Colgate som bas? Urk :B)

  1. Inte urk! Har du tur får du inte smaka!

    • Farsan on december 25, 2014 at 00:20
    • Svara

    Min vanliga otur??

    1. Ja, stackars dig!

  • Petter on december 24, 2014 at 20:42
  • Svara

  Mintkyssar? När jag var barn hette det negerkyssar. Ganska skönt att det är vad Sickan, (Charles-Ingvar) i Jönssonligan kallar det när han får en knäpp och tror en vitt loafer för är en katt. 😀
  – Vill Nisse ha negerkyssar? Hahahaha……

  Tänk vad saker förändras i samhället på några årtionden. Men gott godis är det. Älskar mint och choklad.

  1. Haha! Det har jag faktiskt aldrig ens hört, bara mintkyssar. Helt klart en av mina favoriter när det gäller godis! 🙂

  • Carolin on december 25, 2014 at 07:47
  • Svara

  Åh det här måste jag testa. Kul med godis eller recept överlag som inte kräver så mycket jobb. God Jul

  1. Tack detsamma! Ja, det var hur enkelt som helst! Bara man orkar låta dem stå på bakplåtspapper ganska många timmar (eller över natten) så blir de perfekta!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: