Mot hjälpmedelscentralen!

I dag ska jag äntligen åka iväg till hjälpmedelscentralen och prova ut en elektrisk rullstol. Jag har ju en vanlig (som jag tvingades köpa för egna pengar när landstingets läkare inte trodde att jag hade ont, trots att jag inte kunde gå), men den kan jag inte köra själv längre. Axlarna går ur led och händerna pallar inte att rulla hjulen. Kan inte använda armarna ordentligt på ett par dagar efter jag kört själv.

Jag hoppas verkligen att de lyckas hitta någon som jag kan köra. Jag tar med mig ena robotarmen som en fingervisning om vilket läge jag bör ha armen i. Har ingen aning om vad som finns att välja på eller hur de ser ut, men så länge jag kan ta mig fram ordentligt spelar det ingen roll. Hjälpmedelscentralen ligger i gamla Långbro sjukhus, mysigt ställe.

Elektrisk rullstol. Ska till hjälpmedelscentralen!

Betänk att landstinget inte ger en elektrisk rullstol till vem som helst – det krävs grava problem med smärta eller gång för att få en sådan, men när jag träffade rätt arbetsterapeut var det inget problem. Jag vet inte hur många husläkare som har skrattat åt mig genom åren när jag sagt att jag behöver gånghjälpmedel för att jag har så ont. Min nuvarande – fram till i går – ville ju att jag skulle gå långpromenader varje dag, så hon förstod verkligen inte. Fatta skadorna på höft, knän och rygg jag skulle orsaka mig själv genom att göra det… Nej, det här blir nog bra. Hoppas den har tuta så att alla jävlar som aldrig ser sig för när de är ute och rör sig på stan har vett nog att flytta på sig.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/12/mot-hjalpmedelscentralen/

2 kommentarer

    • Farsan on december 3, 2014 at 12:59
    • Svara

    R kan montera kompressorhorn under sitsen så du kan skrämma skiten ur djävlarna som inte ser sig för.

    1. Haha, bombtuta med vev

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.