Onödiga prylar

Har sett så himla många onödiga prylar på tv-reklamen på sistone. Inte bara selfiepinnen (!) utan även helt galna grejer som en liten sockervaddmaskin och en slags brödrost men för korv med bröd i stället. Eh, va? Hur ofta äter man sockervadd eller korv med bröd hemma, är det verkligen någon som gör det så ofta att man behöver en särskild maskin för det? Den står ju bara och tar plats i köket, och de flesta jag känner har inte alldeles för mycket plats för olika maskiner i sina kök – snarare tvärtom.

För visst är det onödiga prylar? Jag kan förstå om man har en matberedare, köksassistent eller mixer framme, för de sakerna har man ju i alla fall användning för ofta när man lagar mat, men en varmkorv-grill? Fy, så sunkigt.

Företagen framställer såna där helt onödiga prylar som något praktiskt och bra att ha, men så är ju inte fallet. ”Men det blir ju mysigt att göra sockervadd med barnen.” Jaha, hur ofta då, och var hade du tänkt ställa den där stora maskinen när ni inte gör sockervadd?

Det finns många saker man kan räkna som onödiga, men just de två exemplen var de som jag har reagerat med störst förvåning på. Mobilskal och Orreforsglas och annat onödigt är man ju så van vid (även om jag inte förstår vad man ska med en massa såna till heller), men det känns också dumt. Glasen står i ett skåp och används så gott som aldrig.

Jag tycker att om man har något så ska det användas, annars räknas det till kategorin onödiga prylar. Jag vill aldrig ha något som inte har en vettig funktion, och hur svårt är det att steka en korv och ett korvbröd i en stekpanna som man ändå redan har?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/12/onodiga-prylar/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterdecember 17, 2014 kl. 19:44
  • Svara

  Brödrosten för korv är en nygammal idé. Jag kommer ihåg att den lanserades någon gång under tidigt 90-tal. Vi skrattade lika mycket åt den då som idag. Tror sånt skräp säljs på samma sätt som ölkepsar och t-shirtar med trycket ”Absolut Hembränt”. Folk tycker det är en kul pryl att ge bort.
  Teknikmagasinet saluför ju skräp med argumentet, ”Till den som har allt…”

  Vill man ge mig något är en påse blandad öl det bästa man kan komma på. 😀 Finns alldeles för mycket skit att slänga pengar på.

  1. Ja, en påse med något gott att äta är ju mycket bättre än en dum maskin! God mat eller dryck uppskattas alltid! 🙂

  • Tatianadecember 17, 2014 kl. 19:59
  • Svara

  Fritöser, popcornmaskiner,glassmaskiner,elekriska wokpannor , sodastremer ( vet inte hur många som står i skåp och samlar damm ) , skärmaskiner och fan och hans svärmor .
  Måste det konsumeras så inihelvete ?

  Jag vill ha en egen häst och alla omkostnader betalda .Är det för mycket begärt ? 🙂

  1. Nä, verkligen inte! Jag vill hälsa på i stallet! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.