Potatisfigurer

När jag och älskaren R var på jakt efter batteridrivna pepparkvarnar för ett par veckor sedan, åkte vi runt till ett par olika Lidl-butiker – det var där de fanns till ett så oerhört bra pris (80 spänn!) och de är skitbra! Vi kollade runt lite på andra saker också, handlade lite frukt och bröd och sånt, men sen råkade jag gå förbi frysen och såg de här. Skitsöta potatisfigurer, i form av spöken, pumpor och fladdermöss, lite sådär efter Halloween!

Roliga potatisfigurer. Pumpa, spöke och fladdermus till Halloween.

Självklart var jag tvungen att köpa en påse – de kostade inte mer än en tia – och de var faktiskt riktigt goda. Ungefär som vanliga potatiskroketter, lite mosiga inuti och krispiga på utsidan. Vi körde dem bara i ugnen som vanliga frysta pommes frites, och det var en väl investerad tia. Jag har sällan haft så roligt åt att äta potatis! Jag tror att det var något liknande de serverar ungarna varje dag i skolan i Storbritannien och USA, men där friterar de skiten.

Spöket är min favorit, det ser helt förtvivlat ut. ”Va, ska du dela mig på mitten!?” Tänk om det hade funnits såna där potatisfigurer när jag var liten, då hade det säkert varit ännu roligare. Jag är ju skittöntig som tycker att sånt här är kul, men vet ni vad? Det är ingen slump att alla ungar leker med maten, för det är kul. Jag har aldrig sett liknande potatisfigurer någon annan stans, synd faktiskt.

Vi har ingen Lidl på nära håll, utan måste åka iväg en bit med bilen. Då blir det jobbigt för mig, så det är sällan vi handlar där, men det är billigt och inte alls särskilt dåligt. Visst finns det bättre och sämre av allt, men de svenska kedjornas egna märken är ibland gigantiska bottennapp också. Och de har inte ens potatisfigurer.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/12/potatisfigurer/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Mariadecember 10, 2014 kl. 10:11
  • Svara

  Jag kan också vara lättroad, är ju toppen om några spök-potatisar får en att skratta :)!
  Jag fick en tvål av en kompis häromdagen, en jelly-tvål från lush, den känns som jelly och blir alldeles halkig i handen då man är lite blöt, jag stod på toan och skrattade gott då jag tvättade händerna, sambon tyckte att jag har lättroad, desto fler skratt får man ju 🙂 så det är väl ändå bra att vara lättroad
  !!!!!

  1. Hahaha! Det är helt perfekt, det finns inget som är mer nyttigt än att skratta! 😀

  • annasvarld.vimedbarn.sedecember 10, 2014 kl. 12:07
  • Svara

  Men hur roliga var inte dom? haha…supersöta! Älskar när mat ser lite rolig ut =)
  annasvarld.vimedbarn.se

  1. Ja – mat ska inte bara vara god, den ska vara fin eller rolig att se på också! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.