Roligare jul med mer pengar

Undrar om det skulle kännas roligare med jul om jag hade mer pengar. Jag är faktiskt inte alls exalterad, jag kan inte köpa julklappar till mina närmaste vänner och jag tänker inte köpa en massa mat i onödan. Jag är visserligen redan inbjuden till tre julbord, och det kommer mer än väl att räcka till att fylla mitt behov av julmat. Jag ledsnar fort på att äta samma sak om och om igen, och jag tycker att man mår ganska dåligt efter några dagar med fet kött- och fiskdiet.

Livet i stort skulle ju bli roligare om jag hade mer pengar, det är ett som är säkert. Jag kommer förmodligen aldrig mer att ha ett “vanligt” jobb, och min sjukpension är väldigt skral. Det går knappt att överleva på den, och det finns inte så mycket jag kan göra för att påverka det. När man får sjukpension har man ju varit sjukskriven i många år redan, och har därmed ingen inkomst – vilket är vad de beräknar pensionen på.

Jag brukar ofta drömma om pengar, men det kanske inte är så konstigt. Jag saknar visserligen ingenting rent fysiskt – jag har ett hem och mat att äta – men jag skulle gärna vilja ha råd att betala för mina behandlingar. Rik blir jag aldrig, och jag kan inte lägga pengar på att spela på Lotto eller köpa en trisslott. Att köpa sig ett Lotto systemspel då och då kan vara kul, och chansar man inte så vinner man inte. Med min stora otur i livet borde jag statistiskt sett vinna på en gång om jag skulle börja spela, men det händer ju inte heller.

Jag hoppas att nästa år innebär lite mer pengar för mig, så att jag faktiskt kan köpa det jag behöver för att hålla mig frisk. Visserligen hoppas jag vara friskare överlag nästa år, men det är ju inte särskilt troligt. Jag får satsa på att ha mer pengar så att jag kan göra fler roliga saker i stället. Och så vill jag gärna ge något till eller göra något för mina närmsta vänner som alltid ställer upp för mig.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/12/roligare-jul-med-mer-pengar/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.