Selfiepinne

Alltså ursäkta mig, men vem fan kom på att världen behöver en selfiepinne, och vem i helvete vill ha en? För er som inte vet kan jag meddela att elkedjorna säljer något de kallar selfiepinne, vilket är en manick man sätter fast sin mobiltelefon i. Den ser ut som en ganska lång pinne, och så trycker man på en knapp där man håller i den med handen för att fota. För att underlätta att ta selfies alltså, så att man slipper hålla i telefonen med handen och hålla ut hela armen för att ta en selfie. Hur kan en sådan affär ens behövas?

Alltså, maken till dumheter har jag nog inte hört talas om på länge. Jag avhandlade ju en artikel om selfies för ett tag sedan, där det framkom att de som tar selfies ofta och publicerar dem på sociala medier ofta lider av narcissism eller mentala hälsoproblem och personlighetsstörningar av olika slag – eller utvecklar det av den uppmärksamhet de får från sina selfies. Så vem fasen köper en selfiepinne? Eller vem ger bort en selfiepinne till sina ungar? På reklambilden jag såg var den en ung tjej, knappt tonåring, som blev överlycklig när hon fick en i julklapp.

Julklapp, paket, present

Alltså, det är så dumt att jag inte vet var jag ska börja. För det första, det finns inte en enda människa på jorden som faktiskt behöver en selfiepinne. Vissa bloggare som konstant publicerar fem dagens outfit-bilder ur olika vinklar varje dag kanske inte håller med, men de har fel. För det andra så tycker jag inte att man behöver uppmuntra småtjejer till att ta selfies och lägga ut på nätet för att få uppmärksamhet och lära sig att man får positiv feedback om man är snygg. För det tredje bidrar det till världens sopberg och är en jävla miljöförstörare. Nej för fan, köp inte någon selfiepinne till ungen.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/12/selfiepinne/

8 kommentarer

2 pingar

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Ähhhh…. Det är inte ungdomar som köper en selfiepinne. Det är pensionärer som gillar sånt här.

  Var går egentligen gränsen för en selfie? Om hela kroppen är med är det då en selfie? När jag plåtar mina ben, är det en selfie? Eller upphör selfien när jag ställer kameran på tid eller utlöser den med en fjärrkontroll? Kan en gamling som jag ta ”dagens outfit” eller selfies? Var fan går gränsen?

  Det är sånt här som håller mig vaken på natten. 😀 Fast pinnen är ganska meningslös.

  1. Jag tror att en selfie är då ansiktet är med, eller då man visar upp de ”bästa” delarna av sin kropp. Ben skulle kunna vara en selfie, men så länge du inte lägger upp dem på sociala medier överallt för att få feedback så skulle jag inte säga att det är en selfie.Jag är ingen selfie-expert så jag låter dig fundera vidare på nätterna. :mrgreen:

 2. Hmmm… Då blir det lite ambivalens. Jag lägger ibland upp en bild på mina ben just för att jag ibland får komplimanger, (finns tydligen en del som anser att mina ben är välsvarvade). Då kan jag ju inte undvika den där fjortiskänslan av uppskattning och visa hela världen att jag är poppis. 😀

  Syns endast fejjan och lite runtomkring anser jag nog att det är en selfie. I så fall var ju bilden när jag provar glasögon en selfie. Helt omedvetet alltså. Får nog plocka bort den.

  1. Haha, jag tror att det är stor skillnad mellan att lägga upp en bild på sig själv då och då, jämfört med att göra det varje dag. Du behöver ingen pinne och du lider inte av narcissism! 🙂

 3. Sist jag var till Glitter fick jag en liten tidning/katalog. Där fanns en selfiepinne också, tydligen Kenzas favorit. Vilken onödig grej.

  1. Haha! Verkligen onödig!

  • Mona on december 3, 2014 at 06:51
  • Svara

  Jag vill kommentera en sak angående narcissism. En narcissistisk störning uppkommer hos en människa då denne är ett litet barn, runt ett- tvåårsåldern. Störningen kan uppkomma i brist av närhet under de första åren. Denna störda person stannar mentalt, genom hela livet, på denna sandlådenivå. Tänk två små barn som sitter och leker i sandlådan, den ena vill ha spaden och om han/ hon inte får den så blir han/ hon arg och slår den andra i huvudet, som exempel. Detta beteende växer ju normalt bort, att det bara är en själv och ens behov som räknas, men inte hos narcissister. De lever ett helt liv med övertygelsen att det bara är de som räknas. Narcissister är inte förmögna att älska någon annan än sig själva. Inte ens sina egna barn, de är bara en förlängning av dem själva. Narcissism är besläktad med psykopati men ytterst få är så extrema som t ex Breivik, som blev diagnosticerad med narcissistisk personlighetsstörning. De flesta narcissister lever helt vanliga liv med familj och jobb. Många narcissister jobbar som chefer då det är det perfekta sättet att få ”makt” över andra. Inte helt ovanligt att de även dras till att jobba inom vård och omsorg, barn och skola, var som helst där de får utöva makt över andra. Det mest skrämmande är narcissistiska föräldrar som utövar sin makt över sina barn, en mycket dold form av barnmisshandel som är mycket svår eller till och med omöjlig att upptäcka.
  Sedan så har alla människor någon form av narcissistiska drag. Kanske tycker man att man är lite snyggare än någon annan, smartare än någon annan, bättre än någon annan eller vad det nu kan vara. Men alla människor har dem, vissa mer, andra mindre. Dessa drag blir ju mycket tydliga i de sociala medierna, så ja, en del verkar ju vara i behov av denna selfiepinne för att kunna ta så bra bilder på sig själva som möjligt och på så vis bli bekräftade.
  Skickar en länk angående den narcissistiska mammans karaktärsdrag, ett klockrent exempel på hur en sådan mamma kan vara.

  https://vuxnabarn.nu/narcissism/den-narcissistiska-mammans-karaktarsdrag/

  1. Aha, där ser man! Tack för info, intressant!

 1. […] bra mat, men det trevligaste var att träffa alla gamla kollegor som var där. Efter ett samtal om selfiepinnen tog jag och Nils från The Rock Doctors en suddig selfie i […]

 2. […] sett så himla många onödiga prylar på tv-reklamen på sistone. Inte bara selfiepinnen (!) utan även helt galna grejer som en liten sockervaddmaskin och en slags brödrost men för korv […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: