Tur med logistiken och halvdöd karl

Jag hade tur i morse! Precis innan jag skulle kånka mig ner till vårdcentralen för att lämna in medicinerna så ringde hemsjukvården och sa att de var precis i närheten. Jag hade alltså helt plötsligt en extra halvtimme på mig, och de plockade upp det jag skulle lämna. Jävligt skönt att slippa gå ner dit i onödan. Dessutom ringde läkaren jag träffade i går strax efteråt och fixade nytt recept. Åkte alltså med lite mindre trött kropp mot stan för att få massage. Bara att få det är tur utan dess like. Att vara en av få som står på pro bono-listan är en förmån utan dess like.

Stackars älskaren R var hemma sjuk i dag. Så där förkyld som bara män blir, ni vet. Jag kände mig visserligen riktigt krasslig i går kväll också, så jag trodde att jag också skulle vara dålig i dag. Och visst har jag lite ont i halsen och huvudet bultar, men med lite tur bryter det inte ut till något mer. Har redan varit förkyld sju gånger (!) i år, vilket är mer än det dubbla för genomsnittssvensken som har tre förkylningar om året. Och jag träffar så gott som aldrig barn som går på dagis eller snoriga kollegor, så något fel är det.

förkyld nalle, teddybjörn med plåster och termometer. Tur och sjuk.

Förhoppningsvis blir det inte något mer än lite snor och ont i halsen, om det blir något. Jag har bättre saker för mig än att vara sjuk, som att vara sjuk på annat sätt. Det tar redan all min tid. Massagen var i alla fall grym, och resten av dagen spenderades som vanligt hemma, men med en snarkande, halvdöd karl i soffan. När han är vaken är han rastlös till tusen, och jag blir påmind om vilken oerhörd omställning det var att gå från att jobba heltid och gå på gym fyra gånger i veckan, till det här livet. Men sånt är livet, man vet aldrig om man ens lever i morgon. Lika bra det.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/12/tur-med-logistiken-och-halvdod-karl/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.