Veckans minus, vecka 49

Varje vecka delar jag ut veckans minus här på bloggen, till något otrevligt eller tråkigt som har hänt under veckan, eller något jag verkligen ogillar. Jag är ju bra på att klaga på så mycket skit, så varför inte utse det värsta varje vecka? Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som varit riktigt dåligt under veckan.

Veckans minus den här veckan går självklart till min husläkare som inte bara misstrodde mig, pekade ut mig som missbrukare, hon halverade även min grunddos av medicin. Det orsakar flera smärttoppar om dagen – vilket alla smärtläkare jag någonsin träffat försökt ta bort genom att öka grundmedicineringen så att jag slipper käka en massa snabbverkande mediciner.

De har ju nämligen en betydligt större risk att vara beroendeframkallande. Dessutom kan jag få permanent mer ont i längden av smärttopparna, eftersom jag har en smärtöverkänslighet efter miljoner år av smärta. Hon sa emot sig själv genom att förskriva mediciner på det sättet, och jag fick knappt avsluta en mening på trekvart.

Medicin

Veckans minus går dessutom till att hon drog i mina fingrar åt fel håll, vilket man inte bör göra när jag redan har en konstaterad EDS-diagnos, och hon undersökte till och med fel leder. Om hon hade lyssnat på vad jag sa i stället för att konstatera att jag inte är överrörlig (vilket slagit de andra läkare jag berättat detta för med häpnad), hade hon kunnat se det utan att röra vid mig – och därmed göra illa mig.

Veckans minus har sällan varit så här stort. Tills jag får tid hos en ny läkare på en ny vårdcentral får jag väl tillbringa tiden på akuten då, tills de tröttnar på mig. Husläkaren har ju sagt att hon ska skicka en remiss till en smärtklinik, men det lär väl dröja innan de kan ta emot mig och fixa till medicineringen. Hur kan man som läkare, som påstår sig kunna medicin, inte förstå att en vettig grundmedicinering är bättre än att behöva käka snabbverkande tabletter?

Hur kan man tro att patienten inte kommer att behöva äta mer än vad som receptet säger, eftersom de 24 timmar medicinen har täckningsgrad för på en frisk människa, bara är 12-16 på mig? Fy fan. Vilken människosyn, vilken brist på kommunikation. Jag har aldrig någonsin varit med om något liknande!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/12/veckans-minus-vecka-49/

2 kommentarer

    • Ulrikadecember 7, 2014 kl. 19:07
    • Svara

    Man blir vansinnig! Det är så otroligt nedsättande och nonchalant så man tror knappt det är sant. 🙁
    Tyvärr har jag en hel del liknande erfarenheter av vårdmöten med anledning av min fibromyalgi.

    1. Ja, det är förvånansvärt att de får arbeta med människor, och att de är trevliga vid första för att sedan vända om helt! Respekt för patienterna borde stå högre upp på listan i läkarutbildningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.