Veckans minus, vecka 50

Varje vecka delar jag ut veckans minus här på bloggen, till något otrevligt eller tråkigt som har hänt under veckan, eller något jag verkligen ogillar. Jag är ju bra på att klaga på så mycket skit, så varför inte utse det värsta varje vecka? Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som varit riktigt dåligt under veckan.

Den här veckan går veckans minus till att läkaren som fick veckans minus förra veckan inte alls gjorde som hon hade sagt att hon skulle göra. I stället för att halvera dosen grundmedicinering så tog hon bort hela, och halverade de långtidsverkande smärtstillande jag har utöver det. Jag hade tidigare 2 x 100 mg som på en frisk människa ska räcka i 12 timmar vardera, men på grund av bindvävsfelet på mig räcker de 6-8 timmar. Och det tar 2 timmar innan de börjar verka, så jag är helt utan medicin 16-18 timmar om dygnet. Och vilka timmar hade hon tänkt att jag skulle välja? Min dosering och sorterna är utvalda av smärtläkare på smärtkliniker – inte av husläkare.

Minus

Dessutom fick jag en annan syntetisk variant än de jag brukar äta, och de har betydligt sämre effekt – av precis samma bindvävsanledning. Jag har faktiskt inte råd att åka till akuten varje dag (även om jag faktiskt överväger det vid något tillfälle så gott som varje dag), för det kostar 400 spänn varje gång. Jag sa att jag behövde något snabbverkande när saker går ur led, och det gick hon med på efter lite övertalning. Men jag fick samma syntetiska, helt verkningslösa skit som inte lindrar ett dugg.

Jag kan lika gärna låta bli att äta några mediciner alls – och det gjorde jag också – för de hjälpte inte det minsta. Veckans minus till att hon inte skrev ut det hon skulle, veckans minus för att hon gör fel, att hon har fel, etc etc etc. Sämre läkare har jag aldrig träffat. Hon var trevlig först, sen blev hennes agenda att peka ut mig som missbrukare för att jag inte kan komma ur sängen eller gå vissa dagar. Tack så jävla mycket.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/12/veckans-minus-vecka-50/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: