Vill så gärna ha en till katt

Jag saknar verkligen min lilla grå luddskalle så oerhört mycket. Det går inte en dag utan att jag tänker på honom, och fäller ofta en tår när jag pratar om honom. Man kommer sina djur så oerhört nära när man nästan alltid är hemma. Han satt alltid bredvid, på tangentbordet till datorn eller på sin plats på matbordet när jag åt. Han var den dumsnällaste katt jag någonsin träffat. Så mjuk, så känslig för hur jag mådde, så klantig och så fin.

Under de 11 år jag fick vara med honom fräste eller bets han aldrig någonsin, inte ens på slutet när han var oerhört sjuk och måste ha haft mycket ont. Vi tvångsmatade honom flera gånger om dagen, höll fast honom och sprutade högkalorimat uppblandat med mjölk och olja längst bak i munnen på honom, men han gjorde alltid bara precis som vi ville. Katter kommer i många former, men han var verkligen en riktigt annorlunda katt. Snällare katt har jag aldrig träffat.

Katt i gräs

Det smärtar mig att vi inte fick veta tidigare att det var cancer, och att han tvingades operera bort en klo – när i själva verket alla klor började glappa och blöda. Vi och veterinären trodde ju att det var ett vanligt klobrott och brydde oss inte om att kolla de andra klorna särskilt noga, förrän vi märkte att det inte läkte. Men jag tror inte att min andra katt skulle uppskatta en ny kompis. Han har blivit sig själv igen nu, men han är gammal och ganska slö. Lite smal och leker sällan, men som tur är har vi alltid sällskap. Han är så fäst vid mig, och lämnar sällan min sida. Det blir nog inte någon ny kattunge förrän även han har lämnat mig, så jag får ta vara på tiden vi har.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/12/vill-sa-garna-ha-en-till-katt/

2 kommentarer

  1. Min ena katt sprang bort och återfanns inte, då blev min andra katt ensam. Han var tio år, men det gick alldeles utmärkt med en ny katt, och de ligger jämt och ”gosar”. Men jag har Cornish rex, de är kända för att vilja bo tillsammans med kattkompis.

    1. Åh, vad bra! Min katt är en enstöring och gillar inte förändring, så jag är rädd att han skulle bli stressad av ett nytillskott. 🙁 Jag är i alla fall hemma mest hela tiden, så han slipper inte sällskap!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: