Vintrigt sommarställe

Det var vackert på lantstället i går, ett riktigt vintrigt wonderland! Även om det var lite kallt när vi vaknade, så var det oerhört fin utsikt. Vattnet rök, solen sken och svanarna guppade omkring i vattenbrynet. Vi skrapade ihop en liten frukost av det vi hade haft med oss, och drack kaffe som stått i en burk sedan i somras. En aning smaklöst, men inte sämre än vilket automatkaffe som helst. Och kaffe behövdes! Jag blir så fruktansvärt trött när jag bara är där ett par dagar, dels av resan, och dels av kylan.

Vintrigt sommarställe

Men jag hade det bra i min säng på natten. Den där elektriska madrassen var på lägsta nivån hela natten, och jag vaknade faktiskt inte av att varken frysa eller svettas en enda gång (och jag hade två par tights, tjock tröja och två par strumpor på mig). Jag har sällan sovit så bra där, när vi bara är nere över en natt och det är kallt. Hur som helst, efter en lång frukost gick vi ut på promenad med svärisarnas vovve i ett vintrigt lantskap. Ingen lång promenad, men en liten sväng runt området.

Gick upp runt ladugården i närheten, och såg några kalvar som såg alldeles färska ut! Väldigt söta, fluffiga små saker med väldigt förvånade ögon. De ville inte komma fram och hälsa, men några av de stora kossorna var ganska sällskapliga. Framemot eftermiddagen plockade vi ihop vårt pick och pack, och efter det käkade vi en sen lunch inne hos svärisarna. Det blev årets första skinkmackor med senap och äppelmos, riktigt gott! Sen började det bli mörkt, så vi åkte hem till värmen i stan. Det var mysiga dagar, och jag frös inte så mycket som jag hade trott att jag skulle göra – den där elektriska madrassen är värd sin vikt i guld!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/12/vintrigt-sommarstalle/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.