Återbesök på hjälpmedelscentralen

Jag ska åka tillbaka till hjälpmedelscentralen i dag. Jag var ju där för första gången i början av december, och nu antar jag att de kanske har lyckats skruva ihop en elektrisk rullstol som möjligtvis, eventuellt, i bästa fall skulle kunna tänkas passa mig. Ja, jag låter ju lite tvekande, för det lät inte alls självklart att de skulle kunna lösa mina problem när jag var där senast.

Samtidigt säger alla att de är så bra på hjälpmedelscentralen, och att de kan ordna vad sjutton som helst. Det återstår att se. Det stod inte i kallelsen om huruvida rullstolen är klar eller inte, men jag antar det – och att jag ska göra en andra utprovning. Om de har lyckats få till det helt perfekt redan från början, eller kanske bara med mindre korrigeringar som de kan göra på plats, så vet jag inte heller vad som händer. Ska jag ta med den hem på en gång?

Rullstol

Det enda jag egentligen vet är att den arbetsterapeut som varit med mig på hjälpmedelscentralen ska komma hem till mig en dag när jag har fått den nya rullstolen. Vi ska ha rullstolsskola, eller övningskörning. Det känns inte särskilt nödvändigt, för det var inte ett dugg svårt att köra, men det enda som känns lite intressant är vissa praktiska saker i tunnelbanan. Trafikregler kan jag redan, så den biten hoppar vi över. Var det är minst avstånd mellan perrongen och vagnen (tydligen oftast i mitten), om det ens är möjligt att åka pendeltåg eller buss, såna saker. Ja, inte vet jag. Jag åker dit och kollar.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/01/aterbesok-pa-hjalpmedelscentralen/

2 kommentarer

  1. Coolt, nu kommer du att bli en sån där vi har flera av där jag bor. De sveper förbi i hög hastighet med minimalt avstånd så att olycksrisken är hög. Vaddå anpassa farten inomhus i butiker och köpcenter? Bara bränn på som om det inte finns någon morgondag.

    1. Yeah! Jag får hem den i morgon, de ska bara skruva fast ett par saker. Det gör säkert ont att bli påkörd, men inte för den som kör! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: