Det kom lite snö…

Nu kom den alltså, snön. Säkert hela 6-7 centimeter här i förorten, där det är runt noll grader nu. Kaos i trafiken, segt som sirap att försöka ta sig fram i kollektivtrafiken, så gott som omöjligt för mig att promenera utomhus där det inte är plogat, halt och jävligt, och dessutom kallt och blött. Fy fan. Som ni kanske förstår så gillar jag inte snö. Särskilt inte när det kommer mycket snö på en gång, och hela stan stannar. Vafan, vi bor på norra halvklotet och det blir vinter varje år, men ändå blir det kaos.

Folk kör bil så oerhört dåligt när det är snö eller halt. En del har inte ens bytt däck, men ofta kör de dåligt för att de inte har tillräcklig erfarenhet eller för att de är rädda. Kanske med all rätt, med tanke på att många faktiskt kör som galningar och att stor försiktighet bör råda i snöoväder. Om jag ska någonstans med Färdtjänst en sån här dag är det bara att avboka vad det nu är jag har planerat, för det är tur om de kommer överhuvudtaget – även om det är fem timmar för sent.

Snö på bänkar

Kollektivtrafiken har ju resegaranti om man riskerar att bli försenad, och alla taxibilar i stan prioriterar självklart de körningarna där de får fullt betalt. Vi som har bokat våra resor flera veckor i förväg blir utan, trots att vi inte har något annat alternativ att ta oss dit vi ska. Även om det tar en timme extra med kollektivtrafiken så kommer man ändå fram till slut, det är mer än vad man kan säga för de som åker Färdtjänst.

Plogbilarna är snabba ut här i förorten när det har kommit två centimeter mög, men när det kommer en halvmeter är det oplogat i flera veckor. Nä, jag är inte gjord för vintern. Jag önskar att jag bodde någon annanstans mellan oktober och mars, för det finns verkligen inte mycket i Sverige som tilltalar mig under den här tiden. Jag hatar mörker, kyla, fukt, kyla (ja, jag hatar det så mycket att det får stå två gånger) och jag hatar snö. Det ska vara så pass varmt ute i veckan att det borde försvinna på några dagar Smält!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/01/det-kom-lite-sno/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Emeliejanuari 11, 2015 kl. 17:52
  • Svara

  Hej där! Att vara otrevlig löser inga problem och blir du arg för ett par ynka kommentarer som inte på något sätt hyser agg mot dig kanske du bör överväga att besöka en psykolog och ta itu med dina problem.

  En blogg fungerar som så att reklam är #1 för att få nya läsare att hitta till sitt ställe. Det gör man enklast genom att kommentera större bloggar eller skriva saker som uppmärksammas väldigt mycket. Det hör liksom till.

  Om du inte kan hantera att andra kommenterar din blogg med reklam då och då kanske du bör överväga att blockera länkar i kommentarsfältet, spärra Ip-adresser eller helt enkelt stänga av kommentarsfältet.

  Känner ju tyvärr inte dig och har ingen koll på att du googlar dig fram till bloggar men bland folk jag faktiskt känner händer det väldigt sällan.

  Och somsagt, tänk på hur du skriver. Man måste inte alltid leva upp till sitt bloggnamn och man kan faktiskt vara trevlig men jag antar att det är något man lär sig, bara att invänta. Puss & Kram 🙂

  1. Otrevlig? Jag talar bara om för dig att det inte är välkommet med skräpkommentarer när de inte har med ämnet att göra. Jag är inte ett dugg arg, jag vill bara slippa radera dem hela tiden.

   Du har missförstått hela poängen med att kommentera på andras bloggar. Det stämmer att man kan skapa intresse för sin egen person genom att kommentera, men inte med irrelevant spam. Då måste man skriva en kommentar som är relevant för ämnet och som skapar så mycket intresse hos andra läsare att faktiskt klickar sig in på din blogg. Det finns mycket att läsa om det, om du söker på saker som ”få fler besökare till bloggen”. Men inget av det där spelar egentligen någon roll – har du bra innehåll på din sida så kommer läsarna att dela det och den kommer automatiskt att växa. Tvingas man hålla på att kommentera och dela och spamma, så kanske man bör se över sitt eget skrivande. Och sin sökmotoroptimering.

   ”En blogg fungerar som så att reklam är #1 för att få nya läsare att hitta till sitt ställe”? Jag vet inte vad du menar med det, men skriver du vettiga saker som är relevanta för det inlägg du kommenterar på, oavsett var du gör det, så kanske du får några klick. Besökare är dock inte samma sak som läsare. Och om du läser lite här så inser du snart att det här inte är en kommersiell blogg, även om den har många läsare.

   Jag är som sagt inte ett dugg arg, jag säger bara ifrån eftersom det du gör inte är till din fördel på lång sikt. Hade jag varit arg hade jag bara blockerat dig och inte bett dig sluta, och det ger varken mig eller dig något. Synd att du blandar ihop ärlighet och ilska.

   Och eftersom du inte kan låta bli personangrepp, kanske även du bör uppsöka en psykolog för din narcissim och uppmärksamhetssökandet som sker både här och på din egen blogg?

    • Emeliejanuari 11, 2015 kl. 23:34
    • Svara

    Om vi säger såhär, det är inte upp till dig vad jag uppfattar som otrevligt. Om du sedan inte var otrevlig kanske du bör se över sättet du skrev på för i ärlighetens namn det lär fruktansvärt grinigt.

    Nejnej, jag har inte missförstått det överhuvudtaget. jag vet att man kan kommentera saker som hör till ämnet. Ser inte alls något problem i det jag gör och ingen annan verkar ha gjort det heller.

    Bra innehåll kan man ju alltid utveckla. Skriva är en form av konst och konst blir aldrig klart.
    Hur som helst, mitt eviga spammande verkar ha fungerat riktigt bra iallafall om det gjorde dig aningen klokare då jag antar att du inte provat själv.

    Och fortfarande, jag HÖR inte dig och jag ser inte hur du uttrycker dig. Jag hör inte ditt tonläge och din kommentar var lätt att uppfatta som riktigt arg. Tråkigt att du inte förstått att det går att formulera sig själv så att man låter trevligare.

    Personangrepp var kanske att ta i, vi kan ju inte blanda ihop det med ärlighet.

    Förstår inte alls vad som är så himla uppmärksamhetssökande på min blogg som handlar om intressen och i princip hela mitt livshistoria som föriövrigt är fruktansvärt ovanlig. Jag är en av få som är svenskadopterad till en helt ny familj och skulle någon annan skriva om det skulle jag defenetivt bli intresserad. Men det gäller att visa upp sig, kan ju säga att statistiken ökade markant och det var väldigt roligt att se. Inte bara klick utan även kommentarer har skjutit i höjden, tack för ditt bidrag! 🙂

    1. Det är bra att du vet att du inte får alla nyanser eftersom du inte hör mig eller ser mig, det var därför jag skrev min kommentar helt utan affekt och bara tog upp poängen. Om du sedan väljer att tolka in känslor eller annat i mina ord är det helt upp till dig.

     Eftersom du är medveten om att du inte vet vad jag menar bör du vara öppen för tanken att det faktiskt är som jag säger – jag meddelar enbart en önskan, ingenting annat. Ingenting otrevligt, inte arg, inte grinigt. Om jag blandar in känslor i kommentaren hade det varit märkbart på långt håll att jag var otrevlig, du hade inte bara ”uppfattat” det så. Det är som med musik – den är helt neutral, men varje människa väljer att tilldela musiken olika känslor efter minnen eller annat. Musiken i sig är helt neutral. Och jo, om du anklagar mig för att vara arg och otrevlig så rör det i allra högsta grad mig, när jag bara skrev att jag ville att du slutade lämna skräpkommentarer. En kort önskan utan affekt är ingenting någon bör anse vara otrevligt, om man inte själv skäms för det man har gjort.

     Självklart är du hur välkommen som helst att skriva vanliga kommentarer, jag garanterar att det kommer att fungera bättre för dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.