Dietvåg på Rusta

När vi var i shoppingområdet runt Kungens Kurva i går så var vi inne på Rusta. Det var för övrigt där jag köpte nallen som jag ska skära huvudet av. Hur som helst, jag kollade efter en badrumsvåg där, men de hade inga. Vad de däremot hade var helt vanliga digitala köksvågar, och så hette de på alla språk utom svenska. Eller jo, med små bokstäver. Det som syntes av den svenska varianten var ”digital dietvåg”. Ursäkta, men vad i helvete? Är det ens ett ord?

Dietvåg, digital köksvåg

Ska man använda en dietvåg när man bakar eller ska mäta upp ingredienser till något? Dietvåg, det låter ju som en grej som ska ge dig siffror som inte riktigt stämmer, så att man känner sig inspirerad. Jag fattar att det är något som säkert går bra att sälja så här i tider av nyårslöften om minskad vikt oj ökad hälsa, men vad fasen? Det borde inte finnas något som heter så här. Inte sjutton behöver man en våg om man går på diet, och inte sjutton går man nödvändigtvis på diet om man behöver väga något!

Måste man gå på diet för att väga ingredienserna till sockerkakan? Nej, självfallet inte. Fråga vem som helst som bakar ofta – det är ju framför allt vid bakning det är extra noga att man har rätt mängd av allting. Annars kan det gå åt helvete, och särskilt om man inte har någon dietvåg. Jag har en helt vanlig digital köksvåg som är utmärkt, men det finns inte en chans i helvete att jag någonsin skulle köpa något som pekas ut för att användas när man går på diet. Nej, Rusta, skärpning. Det där duger verkligen inte.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/01/dietvag-pa-rusta/

1 ping

  1. […] samma tid på dagen och jag inte hällt i mig tre dunkar vatten innan. Det är lite som den där dietvågen jag skrev om, den kanske vill ge lite inspiration till att gå ner i […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.