Över förväntan med rullen

Det gick över förväntan på hjälpmedelscentralen i dag! De hade skruvat fast en förlängningsarm i armstödet och satt fast själva den lilla dosan med styrspak och hastighetsreglering på den. Själva förlängningsarmen gick att vrida och vinkla i flera olika lägen, och det kändes som om det skulle kunna fungera riktigt bra att köra med den, även längre sträckor. Det var mycket bättre än vad de trodde sig kunna åstadkomma, när jag var där sist!

Jag skulle ha kunnat få ta hem den redan i dag, men eftersom jag inte har tillstånd för elektrisk rullstol hos färdtjänst så skulle jag inte kunna ta mig hem. Eller jo, om jag åkte kommunalt, men jag vill inte att min jungfruresa ska vara mitt i trafiken någonstans där jag aldrig varit förut, på tunnelbanan, och verkligen inte i snömodd och på glansis. Visserligen hade även min körteknik redan från början varit över förväntan, men de sa att så länge det inte är plogat eller sandat bör man inte köra alls.

Vägmärke: Varning för slirig väg. Ska inte köra rullstolen på osandad och oplogad väg, men det gick över förväntan!

De har utkörning av hjälpmedel på onsdagar, så de kommer hem till mig med den under dagen i morgon i stället. Så bra det kan bli. Måste försöka få tillstånd för rullstolstaxi också, för även om jag måste ansöka om en ny period snart, så är det ändå fyra månader kvar av den här perioden. Fyra månader när jag inte kan ta med rullstolen någonstans. Det går ju liksom inte ens att lyfta in den i Rs bil heller. Jag skulle inte tro att det är så himla lätt att åstadkomma, då färdtjänst på många sätt verkar väldigt fyrkantiga. Jag får ju inte ens de resor jag har rätt till – mer om det senare. Över förväntan med rullstolen alltså, men det är som med nya skor. Man måste gå (köra) in dem.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/01/forvantan-med-rullen/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: