Frågor utan svar

I går ringde det alltså på dörren på utsatt tid, och det var en tjej från hjälpmedelscentralen som kom med min nya rulle. Monterad och klar, med laddaren i en påse och bruksanvisningen i en annan. Den kommer nog att förbli ganska oläst, skulle jag tro. Hade ett par frågor om taxiresorna så jag ringde färdtjänst för att se vad som krävdes för att jag skulle få ta med den, och efter en stunds funderade kom tjejen jag pratade med på att det räckte med papper från hjälpmedelscentralen som bevisade att jag fått den. Och som beskrev vilken modell det var, så att de inte kommer med en för stor eller liten bil. Jag tror det när jag ser det.

Rullstol

Kopierade i alla fall de papper de kan tänkas behövas, och gjorde i ordning ett brev till färdtjänst för att meddela att jag behöver tillstånd för den också. Apropå den där förfrågan jag skickade till färdtjänst angående varför jag inte får alla de resor jag har rätt till (de raderar alla sparade resor vid årsskiftet), så fick jag till svar återigen att jag kan ansöka om sjukresor för saker som att åka till hjälpmedelscentralen (för det gör jag ju ofta, två gånger hittills och nu har jag inte något ärende dit på ett år om allt funkar), och att de skulle vidarebefordra mina synpunkter till ansvarig personal.

Det har jag hört förut, sen får man aldrig någon återkoppling. Jag har ju fortfarande inte fått något svar från Apoteket gällande de frågor jag skickade för ett par månader sedan, så nu är det nog dags för ett nytt mail dit. Men åter till resorna, om jag enligt lag har rätt till 198 resor, hur kan de då bara radera alla resor vid årsskiftet utan att man får nya, och påstå att man måste ansöka om resor för särskilda tillfällen (som arbete och studier) för att få fler…? Det verkar inte ens som om någon har tagit upp det förut, för de kunde inte svara. Uselt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/01/fragor-utan-svar/

2 kommentarer

  • Jörgenjanuari 16, 2015 kl. 22:13
  • Svara

  Hej snälla Klara. Önskar att jag ens blev lite upprörd eller något annat… Men det blir bara ett trött – jaha! Om något skulle fungera gällande kontakter med myndigheter/landstingspolitiker/vårdcentraler som här i Götet kallas ” närhälsan” gemene man kallar dem för ” borthälsan” eller något annat. Då jäklar skulle jag bli förvånad.

  Nåväl – kul att du fått en fräck stol att köra. Finns det vinterdäck med ? Har du tutat ordentligt på någon ännu ? Det skulle jag vilja se *LER*

  Fyra jävla långa brev skall skickas iväg på måndag. Tänker skicka dem rekommenderat – då de innehåller en massa orginalläkarintyg – försäkringskassan.

  Sen räknar jag med 6-7 månader innan jag får svar(skrattar).

  1. Ja, tuta finns, inga vinterdäck, och jag får inte köra förrän jag har haft en arbetsterapeut här för att övningsköra.

   Är det inte bättre att skicka kopior? Det kan vara ett helvete att få gamla intyg utskrivna igen! Håller alla tummar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.