Har allt till min nallelampa!

Nu har jag äntligen hittat alla saker jag behöver för att göra klart min nallelampa! För ett tag sedan skrev jag om min idé att göra en skrivbords- eller sänglampa an en nalle som man klipper huvudet av, genomborrar med en stång i form av lamparmatur och sätter en lampskärm ovanpå. Nallen hittade jag för ett par veckor sedan på Rusta, den kostade en femtiolapp. Den är helt perfekt för ändamålet, det syns klart och tydligt att det är en björn med trampdynor.

Arga Klara och nallen som ska bli en nallelampa

Lampskärmen hittade jag på Åhléns för 140 spänn, och armatur, sladd och glödlampa gick på 90 kronor. Det blir alltså strax under 300 kronor för min unika och hemgjorda nallelampa, vilket är billigare än jag hade trott. Hade verkligen tur med själva huvudingrediensen, nallen, för det är sällan man hittar en som är stor nog för bara en femtiolapp.

Nu återstår alltså ihopsättning av alla delar, och självklart det allra roligaste: att kapa huvudet av nallen. Sladden kommer att sticka ut ur röven på den stackars björnen, så där måste jag göra hål också – så att armaturen kommer in. Det kommer säkert att bli en och annan bild på när björnen tar livet av sig och förblöder. Frågan är ju hur nallen ska, om den tänker hänga sig i en gitarrsträng, klippa huvudet av sig själv eller kanske dö i trafiken. Ja, ni får väl se. Jag vet inte än.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/01/har-allt-till-min-nallelampa/

2 kommentarer

    • Farsanjanuari 30, 2015 kl. 22:01
    • Svara

    Är det ärftligt? När jag var liten skulle jag ”slakta nallen”. Och jag var redan då intresserad av elektriska saker.

    1. Mycket möjligt – men Jag är inte liten längre…

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.