Hos doktorn

Okej, i dag blir det ingen träning för jag ska träffa doktorn. Min husläkare. Jag har ju som jag nämnde tidigare skrivit en lista över de mest akuta sakerna jag behöver hjälp med, så att vi kan fokusera på att prata om saker som eventuellt behöver diskuteras, och  så att han kan skriva de intyg och remisser jag behöver senare – om han inte hinner under den tid vi har. Jag vet att vi inte hinner med allt, men det är ju bra om han känner till i förväg vad jag kommer att ta upp nästa gång.

Doktor. läkare

Jag tänker fråga doktorn om han vill vara den som har ansvaret för min vård som EDS-patient, för det är ju faktiskt husläkare som har det ansvaret. Tyvärr är det ju nästan ingen som har någon aning om vad det handlar om, hur konstigt man reagerar på saker, eller hur illa det är ibland. Man blir ofta misstrodd, och jag har aldrig träffat en husläkare som vet mer om EDS än jag själv. Det är jävligt tröttsamt – jag har ju gått igenom en hel hop husläkare – så därför vill jag veta om han tänker vara den person som har ansvaret för min vård, eller om jag måste byta. Jag vill veta om han tänker tro på mig och tänker hjälpa mig.

Det vore ju jävligt skönt om någon gjorde det, i stället för att motarbeta mig, ifrågasätta varenda knepigt symtom och konstig detalj när man har EDS. Det är jobbigt nog att vara sjuk, så man slipper gärna såna problem som att försöka hitta en vettig läkare någonstans. Det är faktiskt betydligt svårare än man kan tro, för de flesta har aldrig haft någon erfarenhet av min typ av problematik. Om han tvekar eller säger nej så är det bara att leta vidare, och alla akuta saker på min lista skjuts upp ytterligare. Wish me luck.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/01/hos-doktorn/

2 kommentarer

  1. Du är tuff du, Klara. En riktig hårding som orkar kämpa mot vad det verkar, i ditt fall, urusla hälso- och sjukvård som våra politiker säger är god.
    Samtidigt tror jag att det är just den kampen som även håller dig vid gott humör. Du känner att du gör något för dig själv såväl som för alla dessa som inte kan eller vågar bråka.
    Jag känner igen mig i dig. Jag har aldrig behövt bråka så mycket som du gör men jag är fan inte lätt att ha att göra med när det blir något knas som drabbar mig.

    Kör hårt och hoppas att någon tar ansvaret. man undrar ju ibland om läkarna du träffar är helt omotiverad och fullständig ointresserade av att lära sig nya saker. Det är ju fan kul att lära sig något nytt.

    1. Det är ju tur att jag inte har något bättre för mig (som att jobba) och att jag inte är rädd för att få andra att känna sig obekväma – när de borde. Det gick faktiskt bra i dag, jag blev inte ifrågasatt en enda gång! 😮

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.