Julklapp till mig själv

I förrgår kväll åkte jag och R iväg till ett köpcentrum så att jag skulle kunna köpa en julklapp till mig själv, och han skulle reklamera de där jäkla strumporna på Clas Ohlson. Trots att det fortfarande var rea, tänkte vi att det var ett ganska bra tillfälle – dagen innan nyårsafton, och vi kom dit vid middagstid. R var ute halva eftermiddagen trots att han sa att han skulle vara hemma vid två, så jag var redan sjukt trött och sliten eftersom jag hade skyndat som fasen för att ha både mig själv och mat klar till klockan två. Grr.

Det var inte särskilt mycket folk i affärerna, men helvete vad fula kläder det var i precis varenda affär! Vi gick till alla de stora kedjorna och några mindre, och det fanns inte en enda klänning eller topp som jag skulle kunna tänka mig att ha på mig! Allt var antingen mörkblått, svart eller urtvättat grå (och några färgklickar i form av smutsgult eller blekt vinrött) och det värsta var att allt var totalt formlöst. Provade ett par tröjor, och alla satt som en säck. På skyltdockorna var kläderna självklart ihopnålade i ryggen så att det skulle se ut som om de hade någon slags passform, men icke. Skulle lika gärna kunna ha en jutesäck på mig.

Så vad köpte jag i julklapp till mig själv? Ja, eftersom det inte fanns något snyggt så blev det funktionskläder i stället. Ett par leggings, ett par benvärmare, några par trosor, ett linne och en Heat Holders-mössa.

Varm mössa från Heat Holders

Det där med att köpa en härlig klänning eller blus får vänta tills det kommer vårkläder, antar jag. Skulle ändå behöva en varm och tjock tröja eftersom jag har nött sönder min favorit, men jag vill inte ha någon med luva, och helst ska den ha dragkedjan så att det är lätt att dra på och av ovanpå andra kläder. Nä, ingen julklapp nu, men jag slipper frysa.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/01/julklapp-till-mig-sjalv/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.