Lasagne och fika i Bromma

I går blev det en tur ut med älskaren R. Han skulle träffa en kompis på förmiddagen, så jag hade gott om tid på mig att komma igång, smärtlindra mig och göra mig i ordning. Vi käkade rester av lasagne till lunch, vilket för mig var den fjärde gången förra veckan. Nu är den dock slut, men jäklar vad skönt det var att ha mat färdig i lådor när jag var ensam hemma.

Förutom lasagne åt jag fyra måltider med blomkål som huvudingrediens. Två gånger i en thailändsk variant, och två gånger lätt kokt med smör och salt. Sjukt gott. Nu har jag ingen lust att äta lasagne på ett tag, så i kväll blir det nya tag med kulinariska höjdpunkter. Eller bara bukfylla. Hur som helst, ut kom vi. Vi tog bilen till andra sidan stan och besökte Bromma Blocks. Målet var en riktigt god fika någonstans, och det hittade vi. Den ser inte så rolig ut, men det är ett av de godaste bakverk jag ätit på evigheter – morotskaka med kardemumma på Espresso House. Jag gillar det stället!

Morotskaka i muffinsform på Espresso House. Trött på lasagne nu...

Efter fika, prat och en stunds bläng tog vi ett varv runt gallerian där i Bromma. Har aldrig varit där förut, men det var inget särskilt. Det var ju sen söndag eftermiddag när vi var där, men jag kan tänka mig att det är oerhört trångt och jobbigt där när det är mycket folk. Breda gångar var det inte tal om, i stället var man tvungen att gå genom butiker för att komma till andra sidan av gallerian. Tur att den ligger så långt hemifrån att jag inte bara har vägarna förbi. Vi åkte inte dit för att vi visste att det var ett trevligt ställe eller för att det låg något bra café där, vi åkte för att ingen av oss varit där inne förut. Jag behövde förresten ingen middag efter den där goda muffinsen (finns det något ord för muffins i bestämd form?). R har efterfrågat kalorisnål mat den här veckan, det kanske är lika bra…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/01/lasagne-och-fika-bromma/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.