Mekonomen och shopping på mina villkor

I dag hade jag och R ingenting inplanerat. Eller snarare: jag hade ingenting inplanerat, men det hade han – en tripp till Mekonomen i Kungens kurva! Han erbjöd mig att följa med, men då kom jag med ett motbud. Ikea. Det var tydligen helt uteslutet, men några av de andra butikerna i området gick tydligen bra. Jag hade faktist en del ärenden när jag tänkte efter, framför allt en vettig kudde till min kontorsstol. Den är alldeles för hård att sitta på som den är, och även om jag varvar med att stå upp så behöver jag lite stoppning. Min röv erbjuder inte alltför mycket av den varan.

Jag hatar Mekonomen och dylika ställen. En gång bad R mig och ”svärmor”, alltså Rs mamma, att gå in på Swedol och köpa någon specifik skruv och kullager eller vad det nu var. Det var sommar, vi var på landet och skulle in till stan och handla, och R var på jobbet. Med hjälp av personalen lyckades vi hitta den där skruven, men fy sjutton. Avskyr såna där ställen. Jag har inget tålamod med teknik. Hur som helst, jag satt kvar i bilen och hans ärende tog hela fem minuter. Sedan var det min tur att välja butiker, och vi hittade allt det här!

Tur till mekonomen och annan shopping

En liten klöspinne med bädd till katten (inte med på bild), en godisboll till samma herre, en badrumsvåg, en ergonomisk sittkudde till min kontorsstol, lite förbrukningsvaror som hårtoning, tvål och deo, och så en nalle. En nalle? Vad fan ska jag med en nalle till? Det kommer ni att bli varse om så småningom, jag ska hålla er uppdaterade. Än så länge kan jag bara säga att jag ska skära huvudet av den.

Handlade lite mat på City Gross när vi ändå var där, och trots att det inte snöade särskilt mycket, så snöade det in på flera ställen. Taket kommer att rasa ihop en vacker dag när det kommer en halvmeter blötsnö, och då kommer de att ångra att de inte har gjort något åt saken. Efter hela den här pärsen var jag slut, så jag tänker inte göra något mer i dag. Alls.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/01/mekonomen-och-shopping-pa-mina-villkor/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterjanuari 10, 2015 kl. 19:02
  • Svara

  Den där skruven gav dig erfarenheten att förstå hur vi killar känner när vi blir medtvingade till IKEA. Det är precis samma känsla men olika affärer. En timme på IKEA är en timme jag aldrig får tillbaka. 😀

  1. Du har nog helt rätt. Jag dör en aning när jag är på Mekonomen eller Swedol!

  • Farsanjanuari 10, 2015 kl. 19:29
  • Svara

  Ska han monteras som en trofe på platta och hängas upp i sovrummet?

  1. Nej, han ska bli något funktionibelt!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.