Ner med allt julpynt!

Men nu får ni väl ta och skärpa er och plocka ner ert julpynt? Januari är slut, det är nästan tre veckor sedan man enligt tradition ska ha dansat ut julen, och det börjar faktiskt bli ganska mycket ljusare än vad det var kring jul. I husen runt omkring där jag bor är det både stjärnor, adventsljusstakar och pappersdekorationer i form av snöflingor på fönstren, och så självklart ljusslingor på ganska många balkonger. Tänder folk verkligen sitt julpynt när de kommer hem från jobbet, utan att tänka:

Jag borde kanske ta ner mitt julpynt, jag låter bli att tända den här julstjärnan.”

Förmodligen inte. Jag skulle tro att de flesta är miljöbovar också, och låter lamporna lysa dygnet runt. Det borde vara en ännu större anledning att plocka ner dem, för det är faktiskt inte så jäkla mörkt hela tiden längre. Däremot är det väldigt grått, jag har nog knappt sett solen sedan i oktober. Möjligtvis några timmar då och då, men inte en hel dag. Pigga upp med lite färg i stället för julpynt, för jag kan väl inte vara den enda som är jävligt less på att se andra människors pünt?

Nej, så här års är det färg som gäller. En färggrann halsduk, tröja eller klänning, nya gardiner eller vad som helst som inte är grått, svart eller mörkblått. Ett rött läppstift kanske, eller varför inte färgglada naglar? Eller skit fullständigt i det, men ta gärna bort julpyntet. Tack.

nagellack nivea. Färgglada naglar, ta ner ert julpynt!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/01/ner-med-allt-julpynt/

2 kommentarer

    • piafiajanuari 31, 2015 kl. 23:44
    • Svara

    Vår vägg- i -vägg- granne lyser med sin närvaro med sin ljusstake! Sommar som vinter. Den är tänd lite då och ibland. Hörs aldrig, persiennerna nere, balkongen mossar igen… men NÅN rör sig där i lägenheten. Mysko… i 5 års tid.

    1. Haha, vad märkligt! Ring på och se om någon öppnar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.