Ny bädd till katten

Jag köpte en ny liten bädd med tillhörande klöspinne och plattform att ligga på till min gamla kattvän. Han är inte förtjust i förändring, så man får ta det lite varligt med honom när det kommer till nya saker. Det är inte som min grå luddskalle som gick bort i somras – han omfamnade allt nytt och ägde det direkt. Nej, det ska trugas lite och vänjas långsamt, så att han inser att det är en bra sak, och att den är till honom. Spray med kattmynta är bra, och nu efter några dagar ligger han gärna i sin bädd och sover tungt.

Ny bädd till min katt!

Det sticker ut ett par ben och en svans, för jag stuvade in en filt han vanligtvis ligger på där inne, så det är en aning trångt. Men filten är trygg och bra, så det verkar inte spela någon roll att något sticker ut. Jag ställde hela grejen, som är ungefär en meter hög, bredvid mitt skrivbord där datorn står. Eftersom han alltid sitter antingen i mitt knä, på mitt tangentbord eller på själva skrivbordet bredvid mig, så tänkte jag att det vore skönare för honom att ha en egen sittplats.

Det är lite vingligt på toppen, men han börjar inse att det kanske är bättre att ha en egen plats än att alltid bli bortskuffad från tangentbordet. Han är lite högre upp än jag om jag sitter ner, han är nära och han har full uppsikt över hela rummet. Jag hade trott att han skulle föredra att ha ingången till sin lilla bädd under mitt skrivbord, men tydligen är det bättre när den är utåt mot rummet också.

Han fick en ny godisboll också, för den andra blev mosad. Alltså, en liten plastboll med små hål i där godis kan ramla ut, om man knuffar på bollen. Funkar lika bra med vanligt torrfoder, han tog till sig bollen på en gång. Han använde aldrig den gamla bollen så länge min grå luddis levde, nästan som om han upplevde det som att det inte var hans. Det var först efteråt han började leka med den, och det måste uppmuntras eftersom han inte är så aktiv. Dessutom är han smal, så allt extra han får i sig bara för att det är roligt är bra. Men tydligen blir man trött, då är det tur att man har en bra bädd.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/01/ny-badd-till-katten/

2 kommentarer

    • piafia on januari 17, 2015 at 05:09
    • Svara

    Kissekattens sovställning påminner om min egen! Tentaklerna utanför sängen/bädden, sen ett gäng sängkläder runt huvudet! SEN sova.

    1. Haha! Mina armar och ben far också runt, men aldrig före jag somnat – då vill jag ligga raklång! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: