Nya stöd för armbågarna

I går var jag hos handspecialisten på sjukhuset för att göra en uppföljning av en armbågsortos hon gjorde till mig förra gången, och göra en till för andra armen. Hon byggde dem av ett par enkla armbågsstöd jag hade, någon slags trä-på-grej i syntet som är väldigt sköna och enkla att sätta på – men som inte ger alls i närheten av det stöd jag behöver för att inte översträcka armbågarna. De kostade tio spänn på Ö&B eller något liknande för några år sedan, så hade det inte funkat hade det inte varit någon förlust.

Det har ju liksom inte varit någon större idé att jag har använt dem på armbågarna tidigare, mer än för lite värme och att ha något som håller om leden. Det kan faktiskt underlätta enormt med bara det i vissa fall, för när man har något som sitter åt runt en led känner hjärnan av det, och behöver inte konstant jobba för att ta reda på åt vilket håll den pekar. Det gäller inte bara armbågarna utan alla leder, därför är det så skönt med stödstrumpor och handledsstöd och såna saker. Hon satte på en slags formbar plast på utsidan runt leden och hela armbågen, så att jag inte kan översträcka dem.

Specialgjorda armbågsortoser för att inte översträcka armbågarna.

Inte snyggt, men skönt. Och säg de ortoser som är snygga? Inga jag har, i alla fall. Det finns folk som tror att jag har handledsstöden för att det skulle vara snyggt, och främlingar har kommit fram till mig och sagt att de är snygga. Ehh… Tur att smaken är som baken. Jag tänker nog i alla fall klippa av foten från ett par strumpor och trä skaftet över de här ortoserna så att plasten inte syns, i alla fall när det börjar bli varmare ute och man inte alltid har långärmat. Men så länge de funkar är allt frid och fröjd.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/01/nya-stod-armbagarna/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.