Nyårsafton hos mig

Andra året i rad som nyårsafton har varit en himla ensam och tråkig historia. Det har ju varit trevligt, det är absolut inget fel på sällskapet (R), men vi gör ju ingenting. Jag kan inte åka till stan och gå på fest hos mina vänner, hur mycket jag än vill. Jag kommer nämligen inte hem, om jag inte sover över och åker hem dagen efter. Kollektivtrafiken är inte att tänka på efter tolvslaget, och det är omöjligt att få en taxi.

Jag brukar ha haft fest tidigare år, men i år orkar jag inte. Inte i år heller, rättare sagt. Något som alltid hör till på nyårsafton är i alla fall god mat och en flaska bubbel. Hemmagjord toast Skagen till förrätt och någon form av kött till huvudrätt brukar det bli när det inte är massor av gäster. Det kanske låter som en tråkig och förutsägbar meny, men det är gott och räcker alltså för mig. Så länge allt är hemlagat brukar det bli bra.

toast skagen på nyårsafton hos mig.

Det blev en skiva (eller i Rs fall flera skivor) biff, och min specialpotatisgratäng med chèvre till huvudrätt. Och rödvinssås och sallad. Funderade på om vi skulle ha efterrätt dagen till ära, men efter två riktigt goda och stora rätter – med tre timmars mellanrum och med vin till orkar man liksom inte (i alla fall inte jag) trycka i sig något mer än kanske en bit godis eller tre chips. Det är ju liksom inte så att jag dansade hela natten…

R blir trött som en sengångare när han dricker vin, så jag fick roa mig själv med musik och diverse saker hela kvällen. Tomtebloss, till exempel. Har ett paket som är minst tio år gammalt, och det går åt två tomtebloss om året. De är svårtända som tusan, och brinner upp på några sekunder när man väl får fyr på dem. Farliga saker.

Champagnen skulle öppnas strax innan tolvslaget. Förra året hade vår Taittinger förvandlats till vinäger, fy fasen! Men i år blev det inte ens någon champagne, för R orkade inte alls mycket och verkade inte ha någon att lust att sitta uppe och prata heller, så efter fyrverkerierna hände det inte något mer för vår del. Ja, det var en tråkig nyårsafton. Det var inte mer än en vanlig dag med lite godare mat, men den lagade jag ju själv. Nu hoppas vi på en klar förbättring av livskvaliteten under 2015. Annars jävlar.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/01/nyarsafton-hos-mig/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Maria on januari 1, 2015 at 11:10
  • Svara

  Tråkigt då det är sjukdom och framkomlighet som gör att man måste stanna hemma, inte alls samma känsla om man valt det själv….
  Vi valde att bara vara hemma i år och det kändes faktiskt helt okej 🙂

  Du kan inte boka färdtjänstresor i förväg?
  Det verkar vara väldigt olika system då det gäller färdtjänsten……

  Gott nytt år, hoppas verkligen det blir bättre för dig!

  1. Ja, man får göra det bästa av situationen, men när man verkligen vill ut är det svårt! 🙂

   Jag kan boka resor i upp till en månad i förväg, men de gånger jag har gjort det tidigare på jul och nyår har jag ändå fått vänta 2-3h efter utsatt tid, för de prioriterar kunder som betalar fullt pris. 🙁 Vi kör Nyår 2, en ordentlig nyårsfest med alla tillbehör, en annan helt vanlig helg i stället!

    • Maria on januari 1, 2015 at 16:38
    • Svara

    Smart drag att fira nyårs volym 2 istället, det kan ju fungera precis lika bra….

    Vi valde att vara hemma igår eftersom vi ska ha middag och utgång på trettondagsafton, då blir det party så då vill jag orka, orka, orka, det gäller att hushålla med ”strömmen” i kroppen, går inte att ladda upp hur fort som helst om orken tagit slut…..;)

    Hoppas ni har en bra första dag på det nya året

    /Maria

    1. Ja, vi brukar göra så – ibland kan det hända att det blir Nyår 3 också om någon inte var med på Nyår 2! Tack detsamma, ladda ordentligt!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: