Om läkarbesöket i går

Det snöade natten till i går. Det kom säkert en hel centimeter snö, men ändå tillräckligt för att jag skulle tveka angående att köra nya rullen till läkarbesöket hos husläkaren. Jag gjorde det ändå, för det är ju ändå vinter ganska många månader om året, och jag måste få ihop en hel del timmars övningskörning innan det sitter i ryggmärgen. Och fram kom jag, utan större problem.

De enda problemen var egentligen att slänga en soppåse på väg ut, och att tanter med rullator gick mitt på trottoaren och vägrade gå åt något håll när vi möttes. Men det är ju intet nytt.

Själva läkarbesöket gick över förväntan, men han ville skriva intyg och remiss medan jag var där. Gick igenom min lista över de mest akuta sakerna jag behövde intyg till (förnyelse av färdtjänst och en remiss), med beskrivning av varför jag behöver det och till vilka adresser de ska skickas. Är jag inte en exemplarisk patient, så säg?

Det är så himla lätt att glömma saker när man väl är på sitt läkarbesök, så jag har alltid listor. Dessutom sparar man några minuter på att skriva ner allt sånt, så att man har mer tid över för annat. Han fick behålla listan över saker jag tänker ta upp i framtiden också, och med lite tur har han kanske kollat på den till nästa gång.

Skriva en lista

Han bokade in en ny tid om tre veckor innan jag ens behövde säga till om det, och så sa han att han antog att listan skulle bli lite längre till nästa gång. Säkert helt korrekt. Jag kände inte ens att jag behövde fråga om han ville vara min läkare, för han ifrågasatte inget, utan bara lyssnade och gjorde det jag hade på listan. Han frågade om lite detaljer, men inte alls på ett misstroende sätt, utan för att han ville veta hur det var. Väldigt bra.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/01/om-lakarbesoket-gar/

2 kommentarer

    • Farsanjanuari 21, 2015 kl. 11:10
    • Svara

    Hoppas verkligen det håller hela vägen!

    1. Tack! Han var helt klart en av de vettigare jag träffat på evigheter.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.