Sämre av bassängträningen

Apropå ingenting, på besöket hos Dr. Feelgood i förrgår sa han att min rygg inte har varit så ”bra” på länge. Det vet jag ju själv också, och även om jag klagar över ryggskott så sitter ju det i musklerna (som assistenten så ljuvligt löser upp), och det är inte smärta som orsakas av att jag är krokig. Händerna och fingrarna är mycket bättre också. Varför? Jag har vilat i nästan tre veckor. Även om bassängträningen kanske ger något på lång sikt, så blev det oerhört tydligt att både promenader och träning i bassängen orsakar mig svåra problem.

Frågan är hur stor fördelen är, och om det är någon idé att träna särskilt hårt. Inte alls så hårt som jag vanligtvis gör, i alla fall. Jag har ju en ny fysioterapeut på sjukhuset där bassängträningen sker, men vi har inte träffats ännu, mer än att säga hej i bassängen. Jag har ingen aning om hon känner till något om EDS, men jag får väl ta det lite lugnt och se.

Pool, bassäng, simma, vatten

En sak som i alla fall är säker är att det inte kommer att fungera med två hårda träningspass per vecka. Jag kanske får lalla runt lite försiktigt, men resan dit och hem, omklädning två gånger och ett par duschar är jobbigare just då än själva rörelserna i vattnet. Det vore fint om någon kunde något och kunde tala om för mig hur jag ska göra med övningarna och vilka jag ska undvika, men var hittar jag en sådan person? Dr. Feelgood, såklart, men han jobbar ju inte inom landstinget. Jag kan i och för sig ta med mitt träningsprogram dit någon gång, men det är slöseri med värdefull behandlingstid. Det vill jag inte.

Det finns tydligen en sjukgymnast på det andra sjukhuset jag går på, som har jobbat med patienter med EDS. De har dock bara ett vanligt gym, och det ska jag inte hålla på med. Det kanske kan vara en idé att försöka få en tid hos henne för att gå igenom träningsprogram i vatten, om fysioterapeuten på bassängträningen inte vet. Men det är väntetider, och det här är inget som sker på en månad eller två. Och vad jag vet, så har jag bara bassängträningen kvar i tre månader. Och ja, i dag gör det jävligt ont – jag tränade ju i går. Hamsterhjul.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/01/samre-av-bassangtraningen/

6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Jag diggar din blogg! Läs gärna min blogg. Jag försöker bli fri från psykisk ohälsa med hjälp av bland annat raw food och meditation!

  http://Www.nuskajagblifrisk.bloggo.nu

  Kram

  1. Tack!

  • Jörgen on januari 9, 2015 at 14:33
  • Svara

  Kära Snälla Klara. Jag har ju mina problem. Försökt få till en vårdplan – där alla inblandade vet om varandra. Och därefter samarbeta. Inte lyckats med detta ännu – helt bedrövligt. Strumporna? Var de dåliga för att de kanske var för små ? De var dessutom stickiga skrev du. Och då spelar väl storleken ingen roll – eller ?

  1. Nä, vårdplaner verkar inte gå att få! Det är lättare att få vård om man är en snorig unge än om man är en svårt kroniskt sjuk vuxen som kan uttrycka sig…

   Strumporna var för flera centimeter för stora på foten (i storlekt 36-39, jag har 38-39), men för små över vaderna – och de är inte tjocka. Värmetråden stacks, inte själva tyget. Helt värdelösa!

  • Jörgen on januari 9, 2015 at 14:35
  • Svara

  Skrev en kommentar? ?? Vart tog den vägen?

  1. Är det den om vårdplan och strumpor så syns den. Var det ytterligare en till?

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: