Snack om träningsprogrammet

dag var jag hos min sjukgymnast eller fysioterapeut eller vad hon nu är, på stället där jag går och tränar styrka i varmvattenbassäng. Jag fick en tid ganska fort efter att jag bad om det, för träningsprogrammet jag har är ju inte optimalt. Man ska inte glappa i lederna så att man måste modifiera varenda övning, eller till och med dra något ur led när man tränar, då är det fel. I det här fallet både på mig och på träningsprogrammet.

Jag förväntar mig inte att jag ska vara pigg och kunna gå ut och ha kul med vänner dagen efter jag har tränat, det är nog för alltid helt omöjligt, men jag förväntar mig att träningsprogrammet ska vara mer anpassat efter mina problem, så att jag inte måste göra om varenda övning själv. Det är ingen som kollar om jag gör rätt när jag väl tränar, och eftersom jag har sådana känselbortfall i vissa delar av kroppen så känner jag inte alltid om jag vrider för mycket eller översträcker en led. Förrän efteråt, förstås. Då gör det ont.

Gym

Hon höll med helt och hållet, och hade läst på om EDS. Berättade lite mer i detalj om mina problem och vad jag ville åstadkomma med träningen, och hon tyckte att mitt träningsprogram inte alls stämde eftersom jag var tvungen att göra om alla övningar.

Och eftersom hon inte kände mig föreslog hon att vi skulle ses på tu man hand från och med nu och februari ut i stället, och prova medicinsk yoga med övningar anpassade för min överrörlighet. Det låter bra, och fungerar det träningsprogrammet blir det ju enormt mycket enklare att träna fortsättningsvis. Inga ombyten och äckliga duschar och hårtorkar på sjukhuset.

Hon ville inte sätta mig i någon grupp med medicinsk yoga (som sägs vara bra när man har EDS) ännu, men när hon fått en klarare bild av min problematik skulle det kunna bli ett alternativ. Vad gäller träningen i bassäng så är den avbokad på obestämd framtid, eftersom hon på rak arm inte kunde göra ett program som hon med säkerhet vet fungerar för mig. Bra att någon tar mina problem på allvar.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/01/snack-om-traningsprogrammet/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.