Stockholm klär inte i snö

Fy fasen vad fult det är i stan nu när det har kommit snö. Det är liksom inte -10 grader, vita snökristaller och solsken, utan nollgradigt (eller ett par minusgrader som det var i går), gråsvarta klumpar av blötsnö och en helt grå himmel. Stockholm kan ju vara väldigt vackert när det är klart, kallt och vitt, men det händer så oerhört sällan. Dessutom tar det inte många dagar innan allt är grått runt varenda gata ändå. Det är som att Stockholm, eller allting på ungefär samma breddgrad, liksom hamnar mitt emellan att vara snöfritt eller blött och skitigt. Det är inga gnistrande vinterdagar i city, liksom.

Ute hos mig i min förort har det kommit mer snö än i city, men de har faktiskt plogat gatorna. Någorlunda, i alla fall. Gångvägar och trottoarer är fortfarande orörda, så jag får hålla mig till att gå på gatorna. Tack, liksom. Vad är poängen med att bara ploga vissa vägar i ett område…? Undrar hur många som lyckas halka och ramla de dagar som går innan någon plogar. Jag har sett flera, bara från fönstret inomhus.

Nej, Stockholm är ingen vinterstad. Det är vackert på sommaren, en gryning på Västerbron är svårslaget. Brungrå sörja är jag gärna utan, och jag förstår inte hur någon kan tycka att det här vädret är särskilt trevligt. Blött, fult, halt, kallt, grått och äckligt. Eftersom det blev minusgrader i går så kommer det väl att ligga kvar snö och is i en halv oändlighet på de ställen som inte är plogade ute i förorterna. Ugh, vår tack.

Slask, snö

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/01/stockholm-klar-inte-sno/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.