Synpunkter till Patientnämnden

Sådärja, då var det postat och klart – min skrivelse där jag redogjorde mina synpunkter angående husläkarens och verksamhetschefens utlåtanden till Patientnämnden. Jag har ju skrivit lite om dem båda tidigare i veckan, och det är inte bara helt ofattbart att läkaren helt har bortsett från min diagnos hela tiden jag har träffat henne (inte konstigt att hon sa nej till allt, om hon redan hade bestämt sig från början att jag bara var inbillningssjuk), men det är även riktigt uselt av hennes chef att enbart hålla henne om ryggen när det är så uppenbart att kunskap saknas hos hennes läkare.

Inte bara hos hennes läkare, utan av både allmänläkare, akutläkare, och fysioterapeuter överallt – ja, i stort sett varenda yrkesgrupp inom sjukvården. Ändå skyller de på att jag inte är mottaglig för den kunskap de har, och lägger skulden till att jag inte får någon vård på mig. Det är inte mitt fel. Det är aldrig en patients fel att de inte får den vård de har laglig rätt till. Det var den där husläkarens jävla skyldighet att hjälpa mig med de saker jag behövde hjälp med, men hon struntade i det. Hon struntade i en ledande experts diagnos för att hon trodde att hon visste bättre själv, trots att hon vid vårt första möte berättat att hon inte kände till EDS. Idiot.

Så jag skrev och replikerade varenda sak de skrivit, både med fakta om vad som faktiskt hände (läkaren hittade till och med på saker i sitt uttalande, undrar om det inte är hon som behöver en psykolog) och mina synpunkter om det hela i stort. Det blev nästan sju sidor, för i det här fallet är varenda detalj och känsla viktig. Om jag kan hindra att hon beter sig så här mot någon annan människa i och med min anmälan och mina synpunkter, så har alla vunnit.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/01/synpunkter-till-patientnamnden/

2 kommentarer

    • Mjanuari 31, 2015 kl. 10:31
    • Svara

    Heja heja heja heja Klara! Jag älskar att du kämpar och står på dig. Så jävla bra! Oavsett utgång så har du sagt ditt, du har talat om att det här är helt enkelt inte ok. Go go go!

    1. Tack! Ja, jag hoppas att läkaren skäms ordentligt, även om hon gör sitt bästa för att försöka skylla på mig. Vilken normal människa som helst borde göra det! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.