Testar Saroten

Ofta ser man ju bloggare testa och recensera olika produkter de har fått, och det gör jag också. Den enda skillnaden är att de produkter jag får oftast kommer från de låsta skåpen på Apoteket, så även den här gången. Jag bad läkaren om att prova någon annan medicin mot nervsmärtan, och han föreslog Saroten. Mediciner med liknande innehåll och ibland även samma verksamma ämne kan ju påverka mig väldigt olika. En del funkar, andra är som sockerpiller, andra är rena pesten.

Saroten 10mg

Saroten ändrar impulserna mellan nervceller i hjärnan har sedativa och ångestdämpande egenskaper, och används i större doser mot depression. När man äter det i så här låg dos kan det ha finfin effekt mot nervsmärta, så det hoppas jag på. Har testat en liknande variant av Saroten förut, då hette det Tryptizol och då var tanken att det skulle hjälpa mig att somna. Och nog är det sedativt, så det är tur att jag ska ta det på kvällen.

Dessutom kan Saroten öka effekten av morfinpreparaten jag tar, och en bieffekt av det är att man kan få värre muskelkramper. Så det är både på gott och ont, och en ytterligare nackdel är att det är extremt mycket mer vanligt att man drabbas av bieffekter när man äter morfinpreparat i kombination med Saroten. Första morgonen när jag klev upp var jag väldigt illamående, men det gick fort över. Likadant i morse, jag var väldigt yr och svimfärdig, och satte mig i badrummet en halvtimme för säkerhets skull. Som med allt sånt här skit (ja, det är skit med förbannat många bieffekter) så tar det ett tag innan jag märker någon eventuell effekt, så det är bara att uthärda ett tag. Med lite tur blir det inte så illa som med Cymbalta…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/01/testar-saroten/

2 kommentarer

  1. Håller tummarna för att det funkar. Vet dom som blivit hjälpta mot smärta. Tyvärr funkade de inte på mig givetvis.

    1. Tack! Inga liknande preparat har funkat förut, men jag testar gärna alla. Man vet aldrig! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.