Utflykt med titt på hus och hemskt kondis

I går, på årets tråkigaste dag, bestämde jag och R oss för att ta en utflykt med bilen. Vi åkte utåt vischan, Gustavsberg, och vidare på någon båtfärja till Tynningö. Allting var självklart helt stängt, så vi åkte mest för att lämna hemmets fyra väggar och för att se något vi inte sett förut. Kollade på hus och såg en del lyxiga kåkar och många sådana som var väldigt förfallna. När man bor i en mångmiljonvilla vill man väl göra så gott man kan för att hålla efter den och kanske till och med förbättra den?

Jag och R vill bo i ett hus av flera anledningar. Lägenheten är för liten. Trots att den är på 65 kvadrat så ryms inte våra två bohag (han har mer prylar än någon annan jag känner), och jag måste ha gott om plats för eventuell rullstol. Som det är nu har vi inte ens tillräckligt med garderober för att få plats med våra kläder, och ingen av oss har särskilt mycket. Det är en perfekt lägenhet om man inte är prylgalen eller slår ihop två bohag, och ett bättre badrum har jag knappt aldrig sett, men ett hus vore bättre. Han skulle kunna ha alla sina saker i garage och uthus, och huset skulle vara fritt från allt sånt som inte hör hemma där. Ja, drömma går ju. Bilfärjan gick fort, jag märkte knappt att vi var på den förrän vi hade åkt över.

Utflykt med båtfärja för att kolla på hus

Vi hittade ett öppet konditori i Gustavsbergs centrum, och det hade kunnat vara bra. Det såg trevligt och gammaldags ut, det var billigt och det fanns mycket att välja på, men det vi tog var inte särskilt gott, och det var fullt med högljudda barn som sprang omkring. En unge lyckades nysa rakt på någon annans tallrik med mat. Vad fan, liksom? Håll ungarna sittandes vid ert eget bord i stället för att låta dem kuta runt och förpesta någon annans lunch – bokstavligt talat. Det blev en trevlig liten sväng (förutom caféet), och vi slapp vara hemma på den stora pizzaätardagen. Kanske tar mig ut i dag också. Vill ju faktiskt köpa mig själv en julklapp.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/01/utflykt-med-titt-pa-hus-och-hemskt-kondis/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.