Vettig kalender

Nu har jag äntligen fått en vettig kalender för året. Morsan skickade en med posten, en kalender med många kolumner så att jag får plats med allt skit jag måste skriva in. Det är liksom inte ”jobb” längre, utan snarare ”Förnamn Efternamn, X-specialist, blahblah-sjukhus, ingång Y, 09.00”. Alldeles för mycket att komma ihåg, så det krävs lite plats, och även om jag skriver upp det i mobilen också måste jag ha det i en kalender hemma. Det är ingen idé att jag har en Filofax eller kalender att skriva i med mig i handväskan – de väger för mycket och gör ingenting som min telefon inte kan göra.

Kalender, almanacka

Rätt var det är så ringer någon från ett annat sjukhus eller en annan myndighet och frågar om jag har tid den och den dagen, och då är det bra att ha allt lätt överskådligt, så att jag kan prioritera och svara direkt i stället för att återkomma. För jag kommer faktiskt inte alls ihåg till vilka läkare och träningar jag ska till om två veckor, och vilka tider det är. Helt omöjligt, med tanke på hur mycket det är. Är jag inte hemma så hinner eller kan jag oftast inte svara heller, eftersom jag med allra största sannolikhet gör någon sån där rolig sak.

Förutom en kalender låg det även ett par trisslotter i brevet från morsan. De hade glömt att ge dem till mig och R när vi var där och åt på juldagen. Vinsten? Jag vann, och hela 60 spänn. Med de 75 kronorna jag vann på lotterna vi fick av svärisarna så är det ju en dryg hundring att spendera på något roligt! Tror inte att det blir några nya lotter, för man vinner ju aldrig igen. Å andra sidan vinner jag inte alls om jag inte provar. Äh, vi får se vad humöret säger nästa gång jag går förbi en spelbutik.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/01/vettig-kalender/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: