XL-S Medical

Det finns en till TV-reklam som jag irriterar ihjäl mig på. Häromdagen skrev jag ju om den för Elitsinglar, och nu är det någon viktminskningsgrej. Det är något slags pulver man ska stoppa i sig tre gånger om dagen XL-S Medical, och så visar de bilder på några kvinnor som påstås ha gått ner i vikt med produkten. Själva produkten är ett pulver, de kallar det för en fettbindare. Den sägs binda 28% av fettet (till vad?), dämpa aptiten och innehålla fibrer. I själv verket är produkten fibrer som sväller i magen och gör att man känner sig mindre hungrig. Så länge man dricker en jävla massa vatten.

Och så står det om den verksamma produkten, Litramine, att den med kliniskt bevisad effekt tar upp färre kalorier från fett i kosten. Men det är ju fett man blir mätt av, så det vore väl bättre att skippa kolhydraterna och fibrerna? Hur som helst, vidare står det att XL-S Medical bildar ett fett-fiberkomplex (ursäkta, men vad i helvete är det, förutom ett påhittat ord?), som blir för stort för att bindas i tunntarmen och alltså rinner rakt ut. Härligt. Och de kliniska bevisen från deras hemsida är obefintliga. Priset? Runt 650 kronor för en månad.

Pengar, sedlar

Helt i onödan. Äter man vettigt och ser till att få i sig nyttigt fett som mättar (alltså inte från godis, snacks eller kex) är det tillräckligt för att man ska gå ner i vikt utan såna här kurer. Sanningen är ju att om det fungerade, så skulle ingen människa på jorden vara överviktig. Men många som anser att de har några kilo för mycket verkar tappa allt vett och logik när det kommer till att prova saker som påstås funka – trots att de säkert redan vet att det är rätt mat och motion som gäller egentligen. Hur som helst, i reklamen för XL-S Medical så säger en av dem:

Gör som oss

Vaddå som oss? Som oss gör? Inte nog med att produkten inte gör ett skit för dig om du inte äter färre kalorier än du gör av med (vilket är det enda sättet man kan gå ner i vikt på), de har heller inte brytt sig om att be någon som kan svenska att korrekturläsa replikerna i reklamen innan de spelade in den. Vilket slöseri med pengar! Det får faktiskt en helt onödig produkt att dessutom framstå som oseriös. Men med tanke på att det svindyra pulvret varit slutsålt på flera webshoppar, så är det i alla fall klart att de har råd. De har bara inte brytt sig om att dubbelkolla språket. Nej, skärpning. Gå inte på ytterligare en bluff.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/01/xl-s-medical/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterjanuari 9, 2015 kl. 18:23
  • Svara

  – Gör som vi. Det fick i alla fall jag lära mig i skolan, när den fungerade hyfsat bra. Kansk platsar jag hos Elitsinglar. Jag verkar ju ha nivå. 😀

  Hade en dust med Nutrilett för något år sedan då jag frågade varför deras produkter vara rena fejket då en banan och ett glas chokladmjölk innehöll samma energi som deras svindyra dricka.
  Finns ofta något litet sanningskorn men de flesta test visar ju bara på samma sak. Energiintaget ligger i relation med prestationen. Ät vad du förbrukar. Ät lite mindre om du vill gå ner. Men ät rätt. Allt annat handlar bara om att spela på folks vilja att ”snabbt” hitta idealvikten, vad nu det är. Där finns det pengar att tjäna.

  1. Haha, du får absolut vara med i Elitsinglar! Ja, det är konstigt hur folk häller i sig sockerstinna Nutrilett-drinkar (och andra märken) i stället för att käka mat och gå ner i vikt. Varför vill man välja det? Folk lär sig aldrig.

  • Farsanjanuari 10, 2015 kl. 00:25
  • Svara

  Få oss okså vame i Elitsniglar? Om oss hade vart de festårs.

  1. Nä ba jo ba nä ba ok rå

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.