Avskriven remiss

Ehh, jag fick ett brev nu, i slutet av februari. Från Södersjukhuset. Det var daterat den 26 november förra året, alltså för sisådär en tre månader sen. Det gällde en remiss till deras smärtmottagning, och de hade gjort bedömningen att de inte hade något för mig där. Som vanligt, alltså. Däremot hade de gett förslag på behandling – den där idiotiska KBT-historian på KI som jag inte tänker gå på. Idioten till husläkare jag träffade (och anmälde) skickade ju en remiss dit trots att jag berättat att jag redan gått på exakt samma sak (med samma läkare), inte var ett dugg intresserad och gå på något liknande någonsin igen och inte heller anser att KBT lindrar mina smärtor – eftersom jag inte inbillar mig.

Avskriven remiss från Södersjukhuset kom tre månader för sent

Det är förresten fortfarande ingen som har hört av sig till mig därifrån, efter min inbokade telefontid i december. Jag berättade om situationen och att jag absolut inte hade något som helst intresse av att gå där, men sekreteraren kunde inte säga säkert om hon kunde avskriva mig direkt över telefon eller om det behövdes en bedömning av läkare först, men eftersom ingen har sagt något ännu så utgår jag ifrån att det är färdigt. Och får jag en kallelse så tänker jag säga precis som det är och att jag inte tänker gå, och dessutom ifrågasätta varför de inte hört av sig trots inbokad tid.

Men tillbaka till svaret på den remiss jag fick från Södersjukhuset. Det borde ha skickats till mig för tre månader sedan, men stämplades den 17 februari och skickades med B-post. Tänk om det gällde något jag var kallad till eller något jag behövde avboka innan en viss tid för att slippa betala, vad hade hänt då? Jo, jag hade tvingats betala. Det har hänt förut, utan att jag fick tillbaka en krona – de skyllde på posten. Den här gången är det tydligt att det inte har skickats förrän nu, och post som rör en remiss ska inte dröja nästan tre månader från att beslut tas, för i helvete.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/02/avskriven-remiss/

2 kommentarer

    • Emeliefebruari 27, 2015 kl. 09:42
    • Svara

    Låter precis som den huvudvärk vi tampas med. Smärtklinik kan inte göra något men gå på KBT.. Verkar vara standardsvar.

    1. Ja, men så länge man inte inbillar sig och kan njuta av livet så ser jag ingen anledning till att gå på KBT! Hoppas verkligen att det löser sig för honom! 🙁

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.