Ballonger

Ballonger. Jag har lite delade känslor när det gäller dem. De kan vara väldigt fina och så, men jag avskyr verkligen när ballonger spricker och smäller. Det är nästan så att jag tycker att det är obehagligt att ta i dem, bara för att jag inte vill vara med om det. Samtidigt är det ju roligt med olika sorters ballonger, och vad man kan göra med dem.

Statisk elektricitet är kul. Gnugga en ballong mot en katt, får ni se. Eller en unges huvud – unge mest bara för att det är svårt att få vuxna människor att gå med på det. Heliumballonger är ju också roliga, särskilt precis innan man ska svara i telefon eller när det ringer på dörren. Men det är ytterst sällan man får tillfälle att faktiskt genomföra något sånt.

Ballonger

Såg nån kvasi-dokumentär om sex för ett bra tag sedan, och den handlade om folk som tänder på ballonger. Antingen bara själva materialet, att gnugga det mot sig, eller på själva smällen när man har sönder ballonger. Eller att studsa runt på såna där jätteballonger med handtag, någon sorts hoppboll. Jag hade i och för sig en sådan när jag var liten, och älskade den. En födelsedagspresent från min kusin, vill jag minnas. Gul, med ett glatt ansikte framtill. Och visst var det en rolig leksak, men jag är inte fem år gammal längre.

Jag har ju något liknande nu, men med ett faktiskt syfte, och utan eller glatt ansikte – en balansboll. Det är min tredje eller fjärde, för min grå katt som gick bort i somras har pajat två. Inte så att han har hoppat upp på den eller så, men det har blivit lite olyckliga landningar när han satt i min eller Rs famn, och hoppat iväg åt fel håll. Hur som helst, jag sätter gärna upp några ballonger här och var när det är fest, men blåsa upp dem? Aldrig i livet. Tänk om de spricker!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/02/ballonger/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.