Bostadsanpassning

Nu har jag fått handen ur och tagit tag i en sak som jag har haft i bakhuvudet sedan i somras. En av arbetsterapeuterna på sjukhuset där jag går var hemma hos mig i somras och gjorde en bedömning av vad jag kan behöva för slags bostadsanpassning. Jag sa att jag inte ville göra några ingrepp i kök och badrum eftersom det är en ganska nybyggd lägenhet, och jag klarar mig hyfsat inne så länge jag inte är ensam.

Det jag däremot ville ha hjälp med var en automatisk dörröppnare till ytterdörren i huset. Det är inte helt lätt att få upp den där dörren för att den är så tung, och sitter jag dessutom i rullstol och ska köra ut över en tröskel samtidigt som jag försöker öppna en skittung dörr… Ja, ni fattar. Han skrev ett intyg för bostadsanpassning, och lämnade en ansökningsblankett. Där tog det stopp. I instruktionerna för hur man fyller i blanketten stod det att det är upp till mig att ta fram offerter etc, och det hade jag verkligen ingen ork att göra. Jag är sjuk, det är illa nog.

Papper, ansökan, överklagan, Försäkringskassan

Hur som helst, jag påpekade det här för en annan arbetsterapeut, hon som var med mig och övningskörde nya rullstolen. Det blev nämligen väldigt aktuellt när vi skulle ut. Hon gav mig en ansökningsblankett till, eftersom jag inte visste på rak arm var den jag redan hade låg när hon var hemma hos mig. På den fanns ett alternativ där man kunde be stadsbyggnadskontoret att ta fram offerter, vilket självklart är mycket bättre eftersom de har kontakter, och jag varken har ork eller lust. Hade jag fått rätt blankett från början hade det säkert redan varit färdigt, men nu är den i alla fall ivägskickad och jag slipper det jobbet. Bara att vänta och se om de godkänner det, men det är tydligen en enkel sak att göra. Hoppas.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/02/bostadsanpassning/

1 ping

  1. […] i stället för träning i varmvattenbassängen, som var för skadligt. Tog tag i att ansöka om bostadsanpassning, och var väldigt upptagen med flera vårdbesök i veckan. Firade nyår med vännerna, eftersom det […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: